Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HD Security

Alphatronics

VBN

Gold-IP

VideoGuard

VVNL

Seagate

Hanwha Vision Europe

Seris

Ajax Systems

Add Secure

NetworxConnect

Securitas

Akuvox

Nimo Drone Security

IDIS

VEB

RoSecure

Explicate

De Beveiligingsjurist

Regio Control Veldt

Brivo

PG Security Systems

Milestone

i-Pro

Avigilon Alta

Advancis

Eagle Eye Networks

Trigion

Genetec

SOBA

Traka ASSA ABLOY

DZ Technologies

Hikvision

VAIBS

Alarm Meldnet

Paxton

JMB Groep

OSEC

HID

BHVcertificaat.online

CardAccess

ADI

SmartCell

G4S

Connect Security

Bydemes

Dero Security Products

CDVI

Unii

ARAS

Kiwa

CSL

Service Centrale Nederland

SMC Alarmcentrale

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

2N

ASIS

Multiwacht

GFT

EAL

Top Security

Lobeco

NIBHV

20face

ASSA ABLOY

SmartSD

Nenova

Crown Security Services

Nimo Dog Security

Optex

Sequrix

Eizo

Masset Solutions

Uniview

Centurion

Secusoft

Paraat

Particuliere alarmcentrale

28 februari 2024
Redactie
13:46

Een particuliere alarmcentrale (PAC) is een organisatie die alarmmeldingen van beveiligingssystemen ontvangt, verwerkt en hierop reageert volgens vooraf vastgestelde protocollen. De hoofdfunctie van een PAC is het bieden van professionele alarmopvolging en -verwerking voor bedrijven, instellingen en particulieren die beveiligingssystemen zoals inbraakalarmsystemen, brandalarmsystemen, en persoonsalarmsystemen gebruiken.

Enkele taken en functies van een particuliere alarmcentrale zijn:

  1. Alarmontvangst: Een PAC ontvangt alarmmeldingen van beveiligingssystemen die zijn geactiveerd als reactie op mogelijke noodsituaties zoals inbraak, brand, medische noodgevallen of technische storingen.
  2. Alarmverificatie: De PAC verifieert de ontvangen alarmmeldingen door contact op te nemen met de locatie waar het alarm is geactiveerd, meestal via telefoon of beveiligde communicatiemiddelen. Dit helpt om de kans op onnodige alarmen te verminderen en de juistheid van de melding te bevestigen voordat actie wordt ondernomen.
  3. Alarmopvolging: Op basis van de verificatie van de alarmmelding onderneemt de PAC passende actie volgens vooraf vastgestelde protocollen. Dit kan het inschakelen van hulpdiensten zoals politie, brandweer of medische hulpverleners omvatten, of het waarschuwen van aangewezen contactpersonen of sleutelhouders.
  4. Bewaking en ondersteuning: Naast het verwerken van alarmmeldingen biedt een PAC vaak ook 24/7 bewaking en ondersteuning aan klanten met beveiligingssystemen. Dit kan onder meer omvatten het monitoren van live videobeelden van beveiligingscamera’s, het op afstand beheren van toegangssystemen en het bieden van technische ondersteuning aan gebruikers.
  5. Registratie en rapportage: Een PAC houdt gedetailleerde registraties bij van alle ontvangen alarmmeldingen, de verificatie en opvolging ervan, en alle acties die zijn ondernomen als reactie op de meldingen. Deze registraties worden vaak gebruikt voor rapportage aan klanten, wetshandhavingsinstanties en verzekeringsmaatschappijen.

Kortom, een particuliere alarmcentrale speelt een cruciale rol bij het bewaken en reageren op noodsituaties en alarmmeldingen van beveiligingssystemen, met als doel de veiligheid en beveiliging van klanten te waarborgen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner