Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HID

Multiwacht

SmartSD

SOBA

Ajax Systems

Seris

Alarm Meldnet

Paraat

Masset Solutions

Hanwha Vision Europe

Top Security

VAIBS

Seagate

ASSA ABLOY

Akuvox

ARAS

Dero Security Products

Avigilon Alta

VBN

BHVcertificaat.online

VVNL

RoSecure

2N

Securitas

VideoGuard

Nimo Dog Security

CDVI

GFT

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

HD Security

Bydemes

DZ Technologies

Add Secure

Genetec

PG Security Systems

G4S

Lobeco

Optex

Traka ASSA ABLOY

Sequrix

ADI

Eizo

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

Kiwa

Explicate

VEB

JMB Groep

Secusoft

Milestone

Brivo

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Trigion

Uniview

SmartCell

Advancis

Crown Security Services

CSL

ASIS

Connect Security

Paxton

Gold-IP

i-Pro

20face

Bosch Security Systems

EAL

Centurion

Unii

Nenova

Service Centrale Nederland

Eagle Eye Networks

IDIS

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

NIBHV

Hikvision

OSEC

Road blocker

4 maart 2024
Redactie
17:40

Road blockers, ook wel bekend als wegversperringen, zijn bedoeld om aanstormende voertuigen te stoppen en zo ongeautoriseerde toegang tot beveiligde gebieden te voorkomen. Deze fysieke beveiligingsbarrières zijn ontworpen om een breed scala aan dreigingen, zoals ramkraken, terroristische aanslagen en ongeautoriseerde toegang, effectief te weerstaan.

Werking en Ontwerp

Road blockers zijn stevige metalen constructies die in de grond zijn ingebed aan de toegangslocaties van gebouwen, overheidsinstellingen, militaire bases, luchthavens, parkeergarages en andere gevoelige locaties. Ze staan normaal omhoog om de doorgang van voertuigen te blokkeren en worden op commando neergelaten om de doorgang vrij te maken voor geautoriseerde voertuigen.

Deze beveiligingsbarrières zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en groottes, afhankelijk van de specifieke beveiligingsbehoeften van een locatie. Sommige road blockers zijn uitgerust met hydraulische systemen voor snelle activering en deactivering, terwijl andere modellen zijn ontworpen om voertuigen met verschillende snelheden en gewichten te weerstaan.

Toepassingen en Voordelen

Road blockers worden gebruikt op locaties waar een hoog beveiligingsniveau vereist is en waar traditionele beveiligingsmaatregelen zoals slagbomen en poorten niet voldoende zijn. Enkele van de belangrijkste toepassingen en voordelen zijn:

  • Toegangscontrole: Road blockers bieden effectieve toegangscontrole door ongeautoriseerde voertuigen te blokkeren en alleen geautoriseerde voertuigen toe te laten.
  • Fysieke beveiliging: Ze bieden een fysieke barrière tegen ramkraken, inbraakpogingen en terroristische aanslagen met voertuigen.
  • Flexibiliteit: Road blockers kunnen worden geïntegreerd met andere beveiligingssystemen, zoals toegangscontrolesystemen, camerasurveillance en alarmsystemen.
  • Duurzaamheid: Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal en zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden en slijtage.
  • Aanpasbaarheid: Road blockers zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en afmetingen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende locaties en omgevingen.
Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner