Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

NetworxConnect

Centurion

Optex

Hanwha Vision Europe

Secusoft

SMC Alarmcentrale

CardAccess

Paxton

Eizo

Advancis

OSEC

EAL

Explicate

Seris

SmartSD

Nimo Dog Security

SmartCell

Milestone

IDIS

ASIS

Seagate

Uniview

Trigion

VAIBS

ADI

Service Centrale Nederland

Avigilon Alta

PG Security Systems

BHVcertificaat.online

Masset Solutions

JMB Groep

SOBA

Paraat

Crown Security Services

Nimo Drone Security

Top Security

G4S

Multiwacht

2N

Bydemes

Kiwa

Sequrix

ARAS

RoSecure

Bosch Security Systems

Genetec

VVNL

HID

Eagle Eye Networks

Nenova

Alarm Meldnet

20face

NIBHV

De Beveiligingsjurist

VideoGuard

Alphatronics

CSL

VBN

Hikvision

Securitas

Regio Control Veldt

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Ajax Systems

Connect Security

CDVI

GFT

VEB

HD Security

Brivo

i-Pro

Lobeco

Akuvox

Dero Security Products

Add Secure

DZ Technologies

Gold-IP

Traka ASSA ABLOY

Unii

Salvage

3 maart 2024
Redactie
08:02

Salvage verwijst naar de acties die worden ondernomen om schade te beperken en eigendommen te beschermen na een ongeval, ramp of andere noodsituatie. Het omvat het redden, beschermen en bewaren van eigendommen en middelen die in gevaar zijn door brand, overstromingen, explosies, natuurrampen en andere calamiteiten.

Het doel van salvage is om verdere schade aan eigendommen te voorkomen en om te helpen bij het herstelproces na een ramp of noodsituatie. Dit kan onder meer het evacueren van mensen en dieren, het verwijderen van gevaarlijke stoffen, het beveiligen van gebouwen en infrastructuur, het beschermen van waardevolle bezittingen en het coördineren van hulpverleningsinspanningen om de schade te minimaliseren.

Salvage wordt vaak uitgevoerd door speciaal opgeleide professionals, zoals brandweerlieden, reddingswerkers, rampenbestrijdingspersoneel en verzekeringsinspecteurs. Deze mensen zijn getraind in het beoordelen van risico’s, het nemen van snelle beslissingen en het uitvoeren van effectieve acties om eigendommen te beschermen en levens te redden tijdens noodsituaties.

Salvage omvat een breed scala aan activiteiten, waaronder het blussen van branden, het pompen van water uit overstroomde gebieden, het opruimen van puin en wrakstukken, het evacueren van mensen uit gevaarlijke situaties, het stabiliseren van gebouwen en structuren, het beveiligen van gevaarlijke stoffen en het verstrekken van noodhulp aan getroffen gemeenschappen.

Het belang van salvage kan niet worden onderschat, omdat het helpt om de impact van rampen en noodsituaties te verminderen, levens te redden en de veerkracht van gemeenschappen te vergroten bij het omgaan met tegenspoed. Het is een essentieel onderdeel van de algehele reactie op noodsituaties en draagt bij aan een effectieve en georganiseerde aanpak van crisismanagement en rampenbestrijding.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner