Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HD Security

Top Security

Alphatronics

BHVcertificaat.online

VAIBS

Nimo Dog Security

NIBHV

JMB Groep

Oribi ID Solutions

Paxton

Secusoft

VEB

Add Secure

Traka ASSA ABLOY

Sequrix

SmartSD

CardAccess

G4S

Advancis

EAL

ASSA ABLOY

Kiwa

Lobeco

Dero Security Products

Eagle Eye Networks

IDIS

Regio Control Veldt

OSEC

SOBA

Optex

Akuvox

Alarm Meldnet

VBN

Bydemes

Nimo Drone Security

Masset Solutions

ASIS

Connect Security

Crown Security Services

Service Centrale Nederland

Seagate

De Beveiligingsjurist

NetworxConnect

2N

Ajax Systems

RoSecure

Multiwacht

Bosch Security Systems

Genetec

Trigion

ADI

VideoGuard

CDVI

GFT

DZ Technologies

i-Pro

Centurion

VVNL

HID

Eizo

Brivo

Avigilon Alta

Securitas

Hanwha Vision Europe

Paraat

CSL

SMC Alarmcentrale

Seris

Gold-IP

Uniview

Nenova

SmartCell

Hikvision

Explicate

Unii

20face

PG Security Systems

Milestone

ARAS

Stuverbeplanting

8 maart 2024
Redactie
13:41

Stuiverbeplanting, ook wel bekend als defensieve beplanting, kan op verschillende manieren worden gebruikt om inbraak te ontmoedigen en de beveiliging van een woning of eigendom te verbeteren. Hier zijn enkele strategieën:

  1. Doornige planten rondom ramen en deuren: Het planten van doornige struiken of planten zoals rozenstruiken, klimop met scherpe bladeren of berberis bij ramen en deuren kan potentiële indringers ontmoedigen om dicht bij het huis te komen. Deze planten kunnen een onaangename barrière vormen en het moeilijker maken voor indringers om onopgemerkt dichtbij te komen.
  2. Dichte en hoge hagen: Het planten van dichte en hoge hagen, zoals coniferen of bamboe, langs de omtrek van het eigendom kan fungeren als een natuurlijke afscherming en visuele barrière voor ongewenste bezoekers. Een dichte haag kan het zicht belemmeren en het moeilijker maken voor indringers om toegang te krijgen tot het terrein.
  3. Struiken onder ramen: Het planten van compacte struiken onder ramen kan dienen als een extra obstakel voor indringers die proberen binnen te dringen via ramen. Kies voor struiken die niet alleen doornig zijn, maar ook dicht en compact groeien om een ondoordringbare barrière te vormen.
  4. Verlichting: Combineer stuiverbeplanting met buitenverlichting om een nog effectievere beveiligingslaag te creëren. Strategisch geplaatste verlichting kan donkere gebieden rondom het huis verlichten en potentiële indringers ontmoedigen.
  5. Onderhoud: Zorg ervoor dat de stuiverbeplanting regelmatig wordt onderhouden om een effectieve beveiligingsbarrière te behouden. Snoei de planten regelmatig om te voorkomen dat ze te dicht groeien en hun afschrikkende werking verliezen.

Het is belangrijk om bij het kiezen en plaatsen van stuiverbeplanting rekening te houden met lokale wet- en regelgeving met betrekking tot beplanting, evenals met de specifieke behoeften van het terrein en de omgeving. Daarnaast moet het gebruik van stuiverbeplanting niet interfereren met de toegankelijkheid voor hulpdiensten of andere legitieme gebruikers van het terrein.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner