Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

BHVcertificaat.online

Add Secure

Securitas

Sequrix

Secusoft

Uniview

CSL

Bosch Security Systems

DZ Technologies

CardAccess

Optex

Top Security

Trigion

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

Kiwa

Unii

SmartSD

Genetec

HD Security

ADI

CDVI

VEB

De Beveiligingsjurist

Paraat

ARAS

NetworxConnect

20face

SmartCell

Advancis

Hanwha Vision Europe

Centurion

Oribi ID Solutions

GFT

i-Pro

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

Gold-IP

NIBHV

JMB Groep

Crown Security Services

2N

Milestone

Regio Control Veldt

Akuvox

Paxton

G4S

OSEC

Bydemes

IDIS

RoSecure

Eagle Eye Networks

Nimo Drone Security

Masset Solutions

SOBA

Seris

Brivo

Seagate

Explicate

Lobeco

VideoGuard

Alphatronics

HID

Alarm Meldnet

Connect Security

EAL

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Eizo

VAIBS

Nenova

PG Security Systems

Avigilon Alta

VVNL

ASSA ABLOY

Dero Security Products

VBN

ASIS

Synthetisch DNA

6 maart 2024
Redactie
16:08

Synthetisch DNA, ook wel kunstmatig DNA genoemd, wordt gebruikt als middel om inbrekers te ontmoedigen door eigendommen te markeren en te identificeren. Ook wordt het gebruikt om inbrekers of overvallers te besprenkelen, wat bij een aanhouding als bewijs kan dienen. Het is een vloeistof of gelachtige substantie die een unieke code bevat die aan een specifiek eigendom, een gebeurtenis of een locatie kan worden gekoppeld. Deze unieke code kan worden gelezen met behulp van speciale scanners en wordt gebruikt om de oorsprong van gestolen goederen te achterhalen en daders te identificeren.

Synthetisch DNA wordt vaak toegepast als onderdeel van een pakket aan maatregelen om inbraak en diefstal te ontmoedigen en te voorkomen. Het kan worden aangebracht op waardevolle voorwerpen, zoals elektronica, sieraden, kunstwerken, en zelfs op geldlades of kluisjes. Wanneer het gemarkeerde object wordt aangetroffen, bijvoorbeeld bij een heler, kan het synthetische DNA voor bewijs zorgen en helpen het voorwerp naar de eigenaar terug te brengen.

Het gebruik van synthetisch DNA in inbraakbeveiliging biedt verschillende voordelen. Ten eerste kan het dienen als een afschrikmiddel voor potentiële inbrekers, aangezien synthetisch DNA bekendheid geniet in het inbrekersmilieu en bekend is dat het de dreiging van identificatie en opsporing verhoogt. Ten tweede maakt het de identificatie van gestolen goederen en daders gemakkelijker voor wetshandhavingsinstanties, waardoor de kans op terugvordering van gestolen eigendommen en de arrestatie van daders wordt vergroot. Bovendien kan het bewijs van synthetisch DNA bijdragen aan het versterken van juridische zaken tegen inbrekers en het voorkomen van herhaalde misdrijven.

Het proces van het aanbrengen van synthetisch DNA op eigendommen is over het algemeen eenvoudig en niet schadelijk voor de goederen. De vloeistof of gel wordt aangebracht met een speciale marker of spuitfles en droogt vervolgens op, waardoor een onzichtbare markering achterblijft die alleen zichtbaar wordt onder ultraviolet licht of bij gebruik van een speciale scanner.

Kortom, synthetisch DNA is een effectief middel in inbraakbeveiligingssystemen dat helpt bij het identificeren en traceren van gestolen goederen en het ontmoedigen van potentiële inbrekers.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner