Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

i-Pro

VEB

Oribi ID Solutions

2N

Trigion

SmartCell

Bosch Security Systems

ASIS

Unii

Add Secure

Top Security

RoSecure

Hikvision

De Beveiligingsjurist

JMB Groep

OSEC

EAL

Multiwacht

CSL

Avigilon Alta

VBN

Uniview

Explicate

Secusoft

Dero Security Products

Genetec

Bydemes

20face

VAIBS

Alphatronics

IDIS

ADI

NetworxConnect

Crown Security Services

VVNL

Service Centrale Nederland

Paxton

Nenova

HD Security

Advancis

VideoGuard

Eizo

CDVI

HID

NIBHV

ASSA ABLOY

PG Security Systems

Lobeco

Centurion

Seris

Kiwa

Paraat

Sequrix

Alarm Meldnet

Nimo Drone Security

BHVcertificaat.online

Optex

G4S

Regio Control Veldt

Brivo

SmartSD

Hanwha Vision Europe

Eagle Eye Networks

GFT

Connect Security

Gold-IP

DZ Technologies

Securitas

Ajax Systems

Milestone

Akuvox

SMC Alarmcentrale

SOBA

Seagate

ARAS

Traka ASSA ABLOY

CardAccess

Masset Solutions

Tailgating

1 maart 2024
Redactie
08:52

Tailgating, ook wel bekend als piggybacking, is een term die wordt gebruikt bij toegangscontrole om een ongeautoriseerde persoon te beschrijven die een beveiligde ruimte betreedt door direct achter een geautoriseerde persoon aan te lopen zonder de vereiste identificatie of controle te ondergaan.

Bij tailgating volgt de ongeautoriseerde persoon de geautoriseerde persoon zo dicht mogelijk, vaak op een manier die lijkt op het meeliften op hun beweging door de beveiligingspoortjes of de toegangsdeur. Dit kan bewust of onbewust gebeuren en kan plaatsvinden in verschillende beveiligde omgevingen, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen, luchthavens en meer.

Het probleem met tailgating is dat het de beveiligingsmaatregelen omzeilt die zijn ingesteld om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Het kan leiden tot ernstige veiligheidsrisico’s, zoals diefstal, inbraak, verlies van vertrouwelijke informatie of zelfs fysiek letsel als een onbevoegde persoon toegang krijgt tot een gevoelige of beveiligde ruimte.

Om tailgating te voorkomen, moeten organisaties en instellingen die toegangscontrole implementeren, gebruikmaken van verschillende beveiligingsmaatregelen, waaronder:

  1. Fysieke Barrières: Installeer fysieke barrières zoals draaideuren, speed gates, tourniquets of beveiligingspoortjes die slechts één persoon per keer toelaten.
  2. Toegangscontrolesystemen: Gebruik geavanceerde toegangscontrolesystemen zoals kaartlezers, biometrische scanners (zoals vingerafdruk- of gezichtsherkenning) of PIN-codes om de identiteit van personen te verifiëren voordat ze toegang krijgen tot beveiligde gebieden.
  3. Bewustwordingstraining: Train medewerkers en gebruikers over de gevaren van tailgating en het belang van het naleven van toegangscontroleprocedures, zoals het niet openen van deuren voor ongeautoriseerde personen.
  4. Surveillance en Monitoring: Implementeer videobewakingssystemen om toegangsgebieden te bewaken en verdachte activiteiten te detecteren, zodat beveiligingspersoneel snel kan reageren op potentiële inbreuken.

Door deze maatregelen te combineren en strikt toe te passen, kunnen organisaties tailgating effectief voorkomen en de veiligheid van hun faciliteiten en personeel verbeteren.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner