Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Optex

Alphatronics

Brivo

SMC Alarmcentrale

VAIBS

Trigion

Service Centrale Nederland

Hanwha Vision Europe

JMB Groep

Bydemes

Nenova

Dero Security Products

NIBHV

ASSA ABLOY

Kiwa

VideoGuard

Securitas

ASIS

De Beveiligingsjurist

Milestone

PG Security Systems

Explicate

Centurion

Gold-IP

VEB

OSEC

Regio Control Veldt

ARAS

Uniview

CSL

Oribi ID Solutions

Alarm Meldnet

Lobeco

Crown Security Services

ADI

Hikvision

Top Security

VBN

DZ Technologies

Eizo

G4S

VVNL

Advancis

Unii

HD Security

Avigilon Alta

CDVI

Secusoft

i-Pro

Seris

Nimo Dog Security

Add Secure

20face

EAL

Eagle Eye Networks

Masset Solutions

Nimo Drone Security

CardAccess

Paxton

NetworxConnect

Seagate

Paraat

Sequrix

HID

Ajax Systems

Traka ASSA ABLOY

IDIS

RoSecure

Akuvox

Connect Security

GFT

SOBA

BHVcertificaat.online

Bosch Security Systems

Genetec

2N

Multiwacht

SmartCell

SmartSD

Veiligheid

30 maart 2024
Redactie
16:28

Veiligheid verwijst naar de mate waarin mensen, eigendommen, omgevingen en samenlevingen worden beschermd tegen potentiële schade, risico’s of gevaarlijke situaties. Het omvat een breed scala aan aspecten, waaronder fysieke veiligheid, emotionele veiligheid, sociale veiligheid en cyberveiligheid.

Fysieke veiligheid richt zich op het beschermen van mensen en eigendommen tegen directe fysieke dreigingen, zoals criminaliteit, ongevallen, natuurrampen of terroristische aanslagen. Dit kan onder meer het gebruik van beveiligingssystemen, veiligheidsprotocollen, persoonlijke beschermingsmiddelen en noodplanning omvatten.

Emotionele veiligheid heeft betrekking op het gevoel van welzijn en geruststelling dat mensen ervaren in hun omgeving. Dit omvat een gevoel van vertrouwen, respect, ondersteuning en vrijheid van intimidatie, geweld of misbruik, zowel thuis, op het werk als in de samenleving in het algemeen.

Sociale veiligheid verwijst naar de bescherming tegen sociale bedreigingen, zoals discriminatie, pesten, geweld en criminaliteit, die het welzijn en de inclusiviteit van gemeenschappen kunnen beïnvloeden. Dit omvat het bevorderen van gelijkheid, diversiteit, rechtvaardigheid en sociale cohesie binnen de samenleving.

Cyberveiligheid richt zich op het beschermen van digitale systemen, netwerken en gegevens tegen cyberaanvallen, hackers, malware en andere vormen van digitale dreigingen. Dit omvat het implementeren van beveiligingsmaatregelen, encryptie, authenticatie en bewustmakingsprogramma’s om de veiligheid van informatie en communicatie te waarborgen.

Over het algemeen is veiligheid een fundamenteel aspect van het welzijn en de kwaliteit van leven van individuen en gemeenschappen. Het streven naar veiligheid vereist een holistische benadering waarbij verschillende aspecten van veiligheid worden aangepakt om een ​​veilige en veerkrachtige omgeving te creëren voor iedereen.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner