Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Service Centrale Nederland

Nimo Drone Security

Alarm Meldnet

CardAccess

Advancis

Paraat

JMB Groep

EAL

VideoGuard

HID

Trigion

Securitas

Unii

NetworxConnect

Sequrix

Ajax Systems

Genetec

20face

HD Security

Avigilon Alta

ASIS

Crown Security Services

ASSA ABLOY

IDIS

Secusoft

Bydemes

SMC Alarmcentrale

i-Pro

VEB

Kiwa

Gold-IP

SmartCell

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

VAIBS

Seris

Seagate

Lobeco

Akuvox

G4S

Bosch Security Systems

Explicate

Regio Control Veldt

Multiwacht

PG Security Systems

Nimo Dog Security

2N

NIBHV

Optex

Centurion

GFT

Paxton

Oribi ID Solutions

Dero Security Products

Alphatronics

Eizo

Connect Security

Hikvision

VVNL

BHVcertificaat.online

CDVI

RoSecure

CSL

Masset Solutions

Brivo

Nenova

Uniview

Top Security

DZ Technologies

VBN

SmartSD

Eagle Eye Networks

Milestone

SOBA

De Beveiligingsjurist

ADI

Add Secure

OSEC

ARAS

Video analytics

24 februari 2024
Redactie
08:22

Video analytics is een technologie die het mogelijk maakt om videogegevens te analyseren en te interpreteren voor verschillende beveiligingsdoeleinden. Van het detecteren van verdachte activiteiten tot het identificeren van afwijkend gedrag, video-analyse biedt een scala aan mogelijkheden om de effectiviteit en efficiëntie van beveiligingssystemen en centralisten te verbeteren.

Video-analyse, ook wel bekend als video content analysis (VCA) of video analytics, maakt gebruik van geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie om automatisch verschillende gebeurtenissen en activiteiten in videobeelden te detecteren en te analyseren. Deze technologie stelt beveiligingssystemen in staat om proactief te reageren op potentiële bedreigingen en afwijkingen, waardoor de veiligheid van zowel mensen als eigendommen wordt verbeterd.

Een van de belangrijkste toepassingen van video-analyse voor beveiliging is het detecteren van indringers en verdacht gedrag. Deze real-time detectie stelt beveiligingspersoneel in staat om snel te reageren op potentiële bedreigingen en maatregelen te nemen om de veiligheid te waarborgen. Door gebruik te maken van geavanceerde gedragsanalyse-algoritmen kan video-analyse patronen en trends in gedrag herkennen die afwijken van normaal gedrag. Dit kan variëren van verdachte bewegingen tot ongebruikelijke activiteiten, zoals achtergelaten of weggenomen objecten of ongeautoriseerde toegangspogingen. Door deze afwijkingen te detecteren, kunnen beveiligingsfunctionarissen snel reageren en mogelijke dreigingen neutraliseren voordat deze escaleren.

Daarnaast kan video-analyse ook worden gebruikt voor geavanceerde forensische analyse, waarbij videobeelden worden geanalyseerd en geïnterpreteerd om misdrijven te onderzoeken en bewijsmateriaal te verzamelen. Door gebruik te maken van objecttracking, gezichtsherkenning en nummerplaatherkenning, kan video-analyse helpen bij het identificeren van verdachten en het reconstrueren van gebeurtenissen om de oorzaak van een incident vast te stellen.

Een ander voordeel van video-analyse is de mogelijkheid om het beheer van beveiligingsinfrastructuur te verbeteren. Door gebruik te maken van geavanceerde monitoring- en rapportagemogelijkheden, stelt video-analyse beheerders in staat om realtime inzicht te krijgen in de prestaties van beveiligingssystemen en om snel te reageren op incidenten. Dit maakt het mogelijk om de operationele efficiëntie te verbeteren en de algehele beveiliging te versterken.

Hoewel video-analyse een krachtige tool is voor het verbeteren van de beveiliging, zijn er ook uitdagingen en overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden. Dit omvat het belang van nauwkeurige instellingen en kalibratie om onnodige alarmen te minimaliseren, evenals de bescherming van privacy en gegevensbeveiliging bij het verzamelen en analyseren van videogegevens.

Al met al biedt video-analyse voor beveiliging een waardevolle mogelijkheid om de effectiviteit en efficiëntie van beveiligingssystemen te verbeteren, waardoor organisaties beter in staat zijn om de veiligheid te waarborgen en potentiële bedreigingen te identificeren en te neutraliseren. Met voortdurende ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en geavanceerde algoritmen zal video-analyse een cruciale rol blijven spelen in de evolutie van beveiligingstechnologieën.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner