Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Genetec

Connect Security

Optex

OSEC

Sequrix

JMB Groep

Advancis

NetworxConnect

SmartCell

PG Security Systems

HD Security

BHVcertificaat.online

Akuvox

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

VBN

Masset Solutions

Add Secure

Oribi ID Solutions

Eizo

Multiwacht

DZ Technologies

EAL

i-Pro

Bydemes

Avigilon Alta

VAIBS

Securitas

ADI

2N

Nimo Dog Security

Nenova

20face

CSL

Explicate

Brivo

VVNL

Crown Security Services

Regio Control Veldt

Centurion

Eagle Eye Networks

NIBHV

SmartSD

Unii

Paraat

VEB

Lobeco

HID

CDVI

Hikvision

Seris

Ajax Systems

Gold-IP

Service Centrale Nederland

IDIS

ASIS

ASSA ABLOY

SOBA

Nimo Drone Security

GFT

Seagate

Alphatronics

Dero Security Products

Hanwha Vision Europe

De Beveiligingsjurist

Trigion

Milestone

Kiwa

Secusoft

Alarm Meldnet

VideoGuard

Uniview

Traka ASSA ABLOY

ARAS

CardAccess

RoSecure

Paxton

G4S

Top Security

Weerstandsklasse

3 maart 2024
Redactie
13:58

De weerstandsklasse bij inbraakbeveiliging verwijst naar de mate van weerstand die een bepaald beveiligingsproduct biedt tegen inbraakpogingen. Deze klassen worden gebruikt om de effectiviteit van verschillende beveiligingsproducten, zoals sloten, deuren, ramen en kluisjes, te beoordelen en te classificeren op basis van hun vermogen om inbraak te weerstaan.

In Europa worden de weerstandsklassen voor inbraakbeveiliging vastgesteld volgens de Europese norm EN 1627:2011. Deze norm definieert verschillende klassen, aangeduid als WK (Weerstandsklasse), die variëren van WK1 tot WK6, waarbij WK1 de laagste weerstand en WK6 de hoogste weerstand vertegenwoordigt.

Elke weerstandsklasse is gebaseerd op de tijd en de middelen die nodig zijn voor een inbreker om het beveiligingsproduct te omzeilen of te doorbreken. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de verschillende weerstandsklassen:

  1. WK1: Deze klasse biedt een basisniveau van beveiliging en is geschikt voor situaties waarin een laag risico op inbraak bestaat, zoals bijvoorbeeld bij binnendeuren of ramen die zich op de begane grond bevinden.
  2. WK2: Deze klasse biedt een hoger niveau van beveiliging en is geschikt voor situaties waarin een gemiddeld risico op inbraak bestaat, zoals bijvoorbeeld bij buitendeuren en ramen op de begane grond.
  3. WK3: Deze klasse biedt een nog hoger niveau van beveiliging en is geschikt voor situaties waarin een verhoogd risico op inbraak bestaat, zoals bijvoorbeeld bij deuren en ramen op de begane grond van woningen en commerciële gebouwen.
  4. WK4: Deze klasse biedt een zeer hoog niveau van beveiliging en is geschikt voor situaties waarin een hoog risico op inbraak bestaat, zoals bijvoorbeeld bij deuren en ramen op hogere verdiepingen van gebouwen of bij kluisjes.
  5. WK5: Deze klasse biedt een extreem hoog niveau van beveiliging en is geschikt voor situaties waarin een zeer hoog risico op inbraak bestaat, zoals bijvoorbeeld bij deuren en ramen in gebieden met een hoog criminaliteitsniveau.
  6. WK6: Deze klasse biedt de hoogst mogelijke weerstand tegen inbraak en is geschikt voor situaties waarin maximale beveiliging vereist is, zoals bijvoorbeeld bij deuren en ramen in banken, juwelierszaken en andere hoog risicogevoelige locaties.

Het kiezen van het juiste beveiligingsproduct met de juiste weerstandsklasse hangt af van verschillende factoren, waaronder de locatie, het risicoprofiel en de specifieke beveiligingseisen van een gebouw of een object.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner