Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Advancis

CDVI

Unii

Centurion

SOBA

Seagate

Paraat

Paxton

20face

CardAccess

SMC Alarmcentrale

Secusoft

Masset Solutions

Akuvox

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Avigilon Alta

VVNL

Explicate

VAIBS

CSL

VBN

Hikvision

BHVcertificaat.online

ASIS

Nenova

RoSecure

Ajax Systems

Nimo Drone Security

Trigion

OSEC

Crown Security Services

Gold-IP

VEB

Connect Security

Alarm Meldnet

JMB Groep

EAL

Securitas

Add Secure

IDIS

Optex

ASSA ABLOY

2N

Hanwha Vision Europe

Eizo

HD Security

Top Security

Traka ASSA ABLOY

GFT

Bosch Security Systems

Kiwa

SmartCell

Uniview

ARAS

Lobeco

Multiwacht

Sequrix

NIBHV

SmartSD

Service Centrale Nederland

DZ Technologies

i-Pro

VideoGuard

Alphatronics

Seris

G4S

Genetec

ADI

Dero Security Products

HID

NetworxConnect

Regio Control Veldt

Oribi ID Solutions

Bydemes

Milestone

PG Security Systems

Eagle Eye Networks

Brivo

Securitas komt met 4D Beveiligen

5 april 2016
Redactie
05:14

Securitas introduceert de veiligheidsstrategie 4D Beveiligen. Dit is volgens het bedrijf een manier van beveiligen waarbij de factor mens en zijn informatiepositie centraal staan. Securitas zegt met 4D Beveiligen in te spelen op het toenemende dreigingsniveau en de veranderende veiligheidsbehoeften in de maatschappij.
Ruben van Berg, operationeel directeur van Securitas: “De manier waarop veiligheidsmaatregelen vandaag de dag zijn ingericht, is onvoldoende effectief. De klassieke beveiligingsmarkt is voornamelijk reactief. Traditioneel richt de markt zich op het inschatten van risico’s. Daarop worden maatregelen genomen om incidenten te voorkomen. Pas achteraf kunnen we zien of de inschatting juist was en of er aanpassingen nodig zijn. Maar vervolgens gaan we weer zitten wachten tot het opnieuw misgaat. Het is hoog tijd om oplossingen voor veiligheidsvraagstukken te herdefiniëren.”
Met de introductie van 4D Beveiligen zegt Securitas het voortouw  te nemen om van een reactieve aanpak te komen tot een nieuwe, integrale proactieve aanpak. Van Berg: “De toenemende dreiging noodzaakt tot een geheel nieuwe aanpak. Als geïntegreerde veiligheidsstrategie vervangt 4D Beveiligen de klassieke veiligheidsstrategieën en aansturingsmodellen. De methode borgt voortdurende verbetering van de veiligheid en draagt bij aan de gastvrijheid, effectiviteit en flexibiliteit van organisaties. Daarmee spelen we in op de veranderende maatschappij en de veiligheidsbehoefte vanuit de markt.”
Een belangrijk onderdeel van 4D Beveiligen is volgens het bedrijf dat er continu wordt gemonitord op afwijkende signalen die naar een mogelijke dreiging verwijzen. Uitgaan van dreiging, in plaats van alleen risico’s, maakt het mogelijk om flexibel om te gaan met de in te zetten maatregelen. Tevens wordt door monitoring het effect van maatregelen inzichtelijk gemaakt. Het dreigingsniveau wordt afgeleid uit de totale informatievoorziening, gebaseerd op openbare bronnen, contacten met hulpdiensten en de signalen die Securitas zelf oppikt.

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner