Security is Art

Onder deze titel organiseert SmartSD op het moment een roadshow door de Benelux om de producten van Ajax Systems te promoten. Deze producten kenmerken zich door design. Daarom is besloten de roadshow te houden op locaties waar kunst centraal staat. Woensdag was het de beurt aan het Flower Art Museum in Aalsmeer.

Jeroen Vons van SmartSD vertelde dat de Oekraïense fabrikant inmiddels al een miljoen panelen heeft geproduceerd en dat er maandelijks een half miljoen producten de fabriek verlaten op weg naar 120 landen. Eigenlijk kwam de roadshow door de Benelux een beetje te vroeg, want pas op donderdag 2 december zou Ajax Systems de nieuwste producten voor de komende jaren presenteren. SmartSD kon wel al een klein tipje van de sluier oplichten. Maar voor de details moest gewacht worden op de officiële presentatie die donderdag om 12.00u gepland staat.

Beveiligde protocollen
Vons gaf uitleg over de wijze waarop de gecertificeerde (Grade 2) componenten van Ajax onderling communiceren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zelf ontwikkelde technologie onder de naam Jeweller. Voor transmissie van beelden van PIRcam’s is Wings ontwikkeld. Beide protocollen werken met encryptie en load balancing, voor beveiligde en betrouwbare transmissie.
Centraal staat de hub. Die is in vier varianten leverbaar, maar slechts twee daarvan zijn toekomstvast, omdat ze naast IP ook via 4G communiceren. Met de Hub 2 en Hub 2 Plus zijn grote installaties aan te leggen, met wel 200 apparaten. Apparaten voor beveiliging, maar ook voor domotica. Met de app kunnen gebruikers hun hele woning beveiligen en automatiseren.

PAC’s
Bediening op afstand verloopt via de Ajax Cloud. Deze wordt gehost in drie onafhankelijke datacentra verspreid over Europa. Gebruik van de Ajax Cloud is gratis. Alarmmeldingen komen binnen op de smartphone van de gebruiker of bij een particuliere alarmcentrale. Alarm Meldnet en de Nederlandse Veiligheidsdienst Groep hebben inmiddels apparatuur in huis om ook beelden van de PIRcams te ontvangen. Verder kunnen deze PAC’s standaard de signalen van Ajax-producten verwerken. Wie gebruik maakt van een andere PAC heeft een SIA-converter nodig. Voor alarmverificatie zijn eenvoudig IP-camera’s van onder andere Dahua, Hikvision en Uniview aan te sluiten. Daarbij is geen NVR nodig. SmartSD presenteerde nog enkele noviteiten, maar daarover volgt meer informatie in het verslag van het Special Event van Ajax Systems. De roadshow is alleen nog in België te bezoeken: op 3 december in Zwevezele, op 8 december in Heusden-Zolder en op 9 december in St-Amands.

Deel dit artikel via: