SmartSD brengt draagbare thermische camera van Hikvision

Naast de uitgebreide range van thermische security camera’s heeft Hikvision ook een ruim aanbod van thermische handheld-camera’s voor verschillende toepassingen. Dat maakt distributeur SmartSD bekend. De camera’s zijn onder andere te gebruiken voor beveiligers om verkenningen in totale duisternis uit te voeren.

De praktische thermische handheldcamera’s met temperatuurmeting zijn volgens SmartSD zowel geschikt voor controle van technische installaties als voor manbewaking. Deze modellen kunnen onder andere worden gebruikt voor de detectie van verhitting en overbelasting van elektrische connecties en onderdelen en voor het traceren van warmteverlies.
Er zijn ook varianten met thermisch en visueel beeld beschikbaar met uitgebreidere functies en monocular units. Monoculars hebben geen temperatuurmeting en zijn specifiek geschikt voor manbewaking, voor observatie tijdens de nacht en kunnen ook beelden over wifi versturen.

Geavanceerde detectoren
De Handheld-modellen met temperatuurmeting zijn gebaseerd op geavanceerde detectoren en het beeldverwerkingsalgoritme van Hikvision. Ze hebben heldere beelden en een uitstekend temperatuurmeetalgoritme (objecttemperatuur van -20°C tot 550°C met een nauwkeurigheid van ± 2°C of ± 2%). Dit helpt gebruikers om snel en nauwkeurig gevaar te lokaliseren voordat er fouten optreden. De beeldreproductie van thermische camera’s wordt niet beïnvloed door lichtomstandigheden, extreem weinig licht of zelfs helemaal geen licht. En in vergelijking met beeldvorming met zichtbaar licht hebben thermische camera’s veel minder last van weersomstandigheden zoals mist, smog, regen en sneeuw, zodat ze in vrijwel elke omgeving en op elk moment goed functioneren.

Deel dit artikel via: