Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HID

Nimo Drone Security

De Beveiligingsjurist

HD Security

Oribi ID Solutions

Lobeco

Network Optix

Traka ASSA ABLOY

Optex

JMB Groep

BHVcertificaat.online

Eizo

Service Centrale Nederland

ASSA ABLOY

Explicate

Akuvox

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

ADI

CardAccess

Milestone

SmartSD

Centurion

Add Secure

Connect Security

Paraat

20face

G4S

Hanwha Vision Europe

IDIS

RoSecure

Sequrix

SMC Alarmcentrale

ASIS

Kiwa

VEB

GFT

Nenova

Avigilon Alta

2N

Brivo

Genetec

Uniview

VAIBS

Seagate

EAL

CDVI

Alphatronics

Secusoft

SmartCell

Dero Security Products

Bosch Security Systems

NIBHV

Ajax Systems

Unii

ARAS

OSEC

CSL

SOBA

Securitas

Regio Control Veldt

Trigion

Paxton

Hikvision

Crown Security Services

Alarm Meldnet

Multiwacht

Bydemes

i-Pro

VideoGuard

DZ Technologies

Top Security

VBN

PG Security Systems

Seris

Gold-IP

Nimo Dog Security

Advancis

NetworxConnect

VVNL

Spectaculaire presentatie van innovaties in beveiligingstechniek

22 juni 2022
Redactie
13:11

Met SST-2022 bewees SmartSD dinsdag het jaarlijkse evenement elke keer weer te kunnen overtreffen. Meer dan duizend installateurs kwamen naar Katwijk om kennis op te doen bij de ruim vijftig fabrikanten die de distributeur vertegenwoordigt. SST is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige vakbeurs.

‘For your eyes only’ was de titel van het evenement, dat georganiseerd werd op het voormalige marinevliegveld Valkenburg. Deze titel had betrekking op de unieke mogelijkheid om presentaties bij te wonen over producten die nog in ontwikkeling zijn. De deelnemende fabrikanten bepaalden zelf wie na een geheimhoudingsverklaring mochten deelnemen, want het ging over concurrentiegevoelige informatie, waarover ook wij voorlopig niets mogen publiceren. Om 13u werden alle bezoekers naar het theater van ‘Soldaat van Oranje’ geleid, waar de spectaculaire opening ging plaatsvinden. Na het welkomstwoord kon het publiek het draaiende theater ervaren. De eerste scène was het installeren van een draadloos alarmsysteem. Bezoekers mochten raden hoe lang Pietro Puozzo daarover ging doen. Wie het dichts bij kwam, won een iPad. Rob Göbbels gaf een uitgebreide uitleg over de voordelen van API’s, waarmee toegangssystemen uitgebreid kunnen worden tot een volwaardig securitymanagementsysteem. Bruno Taymans demonstreerde een intercom, waarbij ook degene achter de ontvanger te zien is. Handig als de receptioniste op een andere locatie zit. Tot slot kwam Pietro Puozzo weer in beeld. Het installeren had hem 22 minuten en 32 seconden gekost.

Feestelijke aankleding
De beurs vond plaats in een enorme hangaar. Omdat het maar voor één dag was, waren de stands eenvoudig van opzet, maar dat werd gecompenseerd met de feestelijke aankleding van de hele hal. Langs de randen stonden cateraars waar de hele dag hapjes en drankjes werden uitgedeeld. En er waren ruimtes waar mensen konden netwerken.Bij alle stands waren voldoende specialisten aanwezig die de meest uitdagende vragen konden beantwoorden en die de nieuwste technologie konden demonstreren. Buiten stonden tal van camera’s opgesteld, waarmee binnen live demonstraties werden gegeven.ACRE is het bedrijf dat recent ComNet, Open Options, RS2 Technologies and Vanderbilt heeft overgenomen en deze bedrijven nu als merken voert. Aanwezig was ook de nieuwe president, de Nederlander Harm Radstaak. Te zien was onder andere hoe analoge signalen via glasvezel verstuurd kunnen worden en hoe de verschillende merken geïntegreerd kunnen worden tot één systeem.

Bij AddSecure konden installateurs informatie krijgen over het veilig digitaliseren van alarmaansluitingen en het creëren van netwerken voor Internet of Things. Nieuw was de IRIS-4 50-terminal, oftewel de ‘Little Baby Blue’ die in Q4 op de markt komt. De IRIS-4 50 biedt single path 2G/3G/4G en 5G ready, ingebouwde ESIM en externe SIM en dial port capture met automatische erkenning van SIA (1-4), Contact ID, Scancom, twee vrij programmeerbare ingangen, twee uitgangen en RS232.

Een van de weinig aanbieders van bouwkundige beveiliging was ASSA ABLOY, dat Incedo Business presenteerde. Ook was het elektronische slot Aperio te zien, evenals de Code Handle. Er werd uitleg gegeven over de cloud-oplossing die ASSA ABLOY ontwikkeld heeft om vooral over meerdere locaties verspreide producten makkelijker en efficiënter te kunnen beheren.Bij het Oekraïense Ajax Systems gaan de leveringen en ontwikkelingen gewoon door, ondanks de oorlog in het thuisland. Te zien waren onder andere Fibra voor bedrade installaties en Transmitter voor aansluiting van detectoren van andere fabrikanten. Een bijzondere gast was oprichter en eigenaar Alexandr Konotopskyi, met wie BeveiligingNieuws.nl een exclusief interview had, dat binnenkort op deze site gepubliceerd wordt.Bosch toonde onder andere de nieuwe Flexidome IP8000i-camera. Interessant was ook de Divar IP All-In-One 5000 met grafische kaart, 4 x 12 TB opslagcapaciteit, 8 kanalen (uitbreidbaar tot 42), BVMS-beheersoftware en Bosch VRM. Ook de nieuwe diensten werden toegelicht, zoals videosurveillance in de cloud. Dahua had aan de grootste stand nog niet genoeg en had daarom nog een extra stand ingericht. Veel aandacht ging uit naar de nieuwste productseries, zoals de Full Color 2.0-serie, die ook ’s nachts nog mooie kleurenbeelden geeft, de mini-PTZ, de slimme thermische camera’s en de TIOC2.0, een camera die met geluid en lichteffecten indringers op de vlucht kan jagen. Op de kleine stand waren complete oplossingen te zien voor onder andere gevangenissen en parkeerterreinen. Verder werd een PTZ-camera op zonne-energie gedemonstreerd.Genetec deelde de stand met beeldschermfabrikant EIZO en demonstreerde de nieuwste versies van Security Center, Synergis, Omnicast, AutoVU en het nieuwe Stratocast voor hybride cloud-oplossingen en Streamvault, waarmee plug&play een compleet beveiligingssysteem opgezet kan worden.HID toonde de nieuwe SIGNO-serie toegangslezers en liet zien welke gemakken de modernste toegangstechnologie biedt voor onder andere het beheer van bezoekersstromen. Mensen kunnen zich op steeds meer manieren identificeren en de technologie van HID speelt daar snel op in.
Hikvision richt zich tegenwoordig op oplossingen voor verticale marktsegmenten, zoals de afvalindustrie. Met een speciale camera is bijvoorbeeld broei tijdig te ontdekken, zodat een grote brand kan worden voorkomen. Daarnaast werd een beperkt aantal nieuwe camera’s getoond. De beelden werden weergegeven op grote schermen die Hikvision ook zelf produceert.

Milestone legde nadruk op de samenwerking met Saimos, dat LIDAR-detectoren maakt. Die maakt het mogelijk om camera’s nauwkeurig te richten op indringers op bedrijfsterreinen. De Deense fabrikant komt binnenkort ook met nieuwe partnermodellen. Op de stand werd uitleg gegeven over wat Authorized Partner, Advanced Partner en Premier Partner inhouden. Hoe groter de omzet, des te meer ondersteuning kan worden verwacht in de nieuwe situatie.Bij Mobotix was onder andere het nieuwe 7-platform te zien. Ook werd uitleg gegeven over de thermische camera, die in sommige landen inmiddels gecertificeerd is als branddetector. Te zien was hoe het apparaat in het volle daglicht reageerde op een vuurtje dat met het blote oog nog niet eens te zien was.Optex staat bekend om hoogwaardige buitendetectoren, maar maakt ook inbraakdetectoren voor binnen. Nieuw was de FlipX. Hiervan is de lens om te draaien, zodat hij naar keuze met wide beam of narrow beam kan detectoren.
Bij Paxton werd de aandacht gevestigd op Paxton10, dat videotoezicht toevoegt aan toegangssystemen. Daarnaast toonde het bedrijf de nieuwste intercoms en uiteraard de bestaande producten binnen het uitgebreide Net2-programma.
RISCO was ook present en toonde naast de diverse inbraaksystemen een nieuwe serie producten voor elektronisch toegangsbeheer. Deze is onderdeel van LightSys+. Met de nieuwe HandyApp-configurator zijn complete systemen in te stellen met behulp van slechts een smartphone.  Seagate toonde de diverse harddisks die speciaal ontwikkeld zijn voor opslag van video en luisteren naar de naam SkyHawk. Bijzonder is het inbegrepen recovery programma. Als een harddisk defect of beschadigd raakt, kan hij naar Seagate worden gestuurd, waar men gaat proberen de data te kopiëren naar een nieuwe harddisk.  Er was uiteraard meer te zien tijdens SST, maar daarover volgt in latere publicaties. Het team van SmartSD is intussen al weer bezig met de voorbereidingen voor SST2023, dat volgend jaar in België gaat plaatsvinden en dat deze editie opnieuw zal moeten overtreffen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Videoguard

Suricat

SequriX

Seagate

Wordt een partner