Beveiliging nieuws

Onze partners

Dero Security Products

Masset Solutions

ARAS

Service Centrale Nederland

VAIBS

RoSecure

Akuvox

Top Security

MPL

Optex

Avigilon Alta

Ajax Systems

2N

Alarm Meldnet

SOBA

DZ Technologies

20face

OSEC

Dahua

Sequrix

NIBHV

NetworxConnect

CSL

Kiwa

VVNL

De Beveiligingsjurist

Genetec

GFT

SmartCell

HID

SMC Alarmcentrale

HD Security

Seris

VideoGuard

Paraat

Multiwacht

Centurion

G4S

BHVcertificaat.online

PG Security Systems

Connect Security

Brivo

Eizo

ADI

Securitas

ASIS

Alphatronics

Nenova

Nimo Drone Security

ASSA ABLOY

Uniview

Advancis

Add Secure

Hanwha Vision Europe

IDIS

CardAccess

Oribi ID Solutions

Bydemes

Lobeco

SmartSD

Explicate

Hikvision

EAL

Secusoft

Crown Security Services

JMB Groep

Bosch Security Systems

i-Pro

Trigion

VEB

Unii

Paxton

Seagate

CDVI

Milestone

Regio Control Veldt

Nimo Dog Security

Traka ASSA ABLOY

Koninklijke Oosterberg

Gold-IP

Eagle Eye Networks

VBN

Spencer Zwier (Gemeente Boekel) BHV’er van het jaar 2023

7 november 2023
Redactie
21:09

Spencer Zwier, werkzaam als bode bij Gemeente Boekel, is verkozen tot BHV’er van het jaar 2023. Hij redde het leven van een man tijdens de carnavalfestiviteiten. Daarnaast zet hij zich altijd vol enthousiasme in voor de BHV-organisatie. Op een positieve manier draagt hij het belang van BHV uit in de organisatie.

Zwier werd genomineerd door zijn collega Pascal van Os: “Vlak voor de sleuteloverdracht van carnaval kreeg een man een hartstilstand. Hij zakte in elkaar. Omstanders kwamen naar het gemeentehuis voor hulp. Spencer heeft meteen de AED gepakt en is zonder twijfel begonnen met reanimeren, totdat de ambulance arriveerde en de professionals het overnamen. Deze man heeft het overleefd en is daar natuurlijk ontzettend dankbaar voor. Spencer en ik zijn samen nog bij hem op bezoek geweest, dat was erg emotioneel. Daarnaast doet hij veel voor de BHV-organisatie. Bijvoorbeeld het regelen en op orde houden van de benodigdheden, zoals hesjes, batterijen en portofoons. Maar ook de communicatie over BHV verzorgt hij. Wat doet hij eigenlijk niet?”

BHV-kwaliteiten
Deze daadkrachtige actie, in combinatie met zijn enthousiaste inzet als bedrijfshulpverlener, overtuigde de jury: “Spencer Zwier heeft laten zien dat hij ook buiten de werkvloer zijn BHV-kwaliteiten inzet en hiermee een leven redt. Dat past mooi bij het thema van dit jaar: “‘BHV en 112, daar red je een leven mee’. Hulpverlening doe je niet voor jezelf, maar voor anderen. En dat doe je niet maar op één plek, maar overal. Ook in het publieke domein.”
De BHV’er van het jaar ontving een award en een cheque van 1.000 euro. Daarnaast krijgt hij een cheque van 1.000 euro om te doneren aan een goed doel gerelateerd aan hulpverlening.

Andere genomineerden
Naast Zwier wil de organisatie van de Dag van de BHV ook nog twee andere genomineerden extra aandacht geven. Waaronder René Korbij van Cosun Beetcompany. De fanatieke inzet van Korbij als ploegleider BHV is een groot voorbeeld voor alle BHV’ers. Hierbij zet hij ook zijn ervaring als bevelvoerder van de vrijwillige brandweer in. Daarnaast is hij het afgelopen jaar twee keer in actie gekomen bij een reanimatie. Tot slot coördineert hij de oefeningen van Cosun BHV, de vrijwillige brandweer en ambulancezorg. Dit is van grote waarde, omdat het de samenwerking tussen deze verschillende diensten bevordert. Een BHV’er die goud waard is dus!

Compleet BHV-team genomineerd
Een nominatie sprong eruit omdat het niet ging om één persoon, maar om een compleet BHV-team. Eind mei kreeg een medewerker van G4S Safety een hartstilstand in de technische ruimte. Koos Wigboldy, Jolanda Boomsma en Jolanda de Jong hebben snel en professioneel de reanimatie opgestart en een AED aangesloten, en zo het leven van deze collega gered. Hij heeft een tijdje in het ziekenhuis gelegen, maar gelukkig gaat het herstel voorspoedig en is hij weer gedeeltelijk aan het werk. Zonder Wigboldy en zijn team was deze collega er niet meer geweest.

Waardering voor BHV’ers
Spencer Zwier is de twaalfde BHV’er van het jaar, een verkiezing die jaarlijks wordt gehouden op de Dag van de BHV, elke eerste maandag van november. “Op deze dag vragen we speciale aandacht en waardering voor de inzet van de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in Nederland. Deze BHV’ers doen dat niet voor zichzelf, zij zetten zich juist in voor een ander. Een dag om BHV’ers in het zonnetje te zetten en niet-BHV’ers te laten merken hoe belangrijk BHV is”, aldus Sylvester Bennema van Stichting Dag van de BHV.

Bron: Dag van de BHV.

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Seagate

MPL

Videoguard

Suricat

Wordt een partner