Stephan Wevers voorzitter Europese brandweer Federatie

De voorzitter van Brandweer Nederland is voor een periode van vier jaar gekozen als president van de Europese brandweer Federatie; de FEU. Dit zal hij gaan combineren met zijn functie als commandant van Brandweer Twente. In oktober treedt hij af als voorzitter van Brandweer Nederland. Zijn termijn zit er dan op.

In de FEU zijn 28 Europese landen vertegenwoordigd. Voorzitter Chris Addiers (België) droeg, na verkiezingen, digitaal de voorzittershamer over aan Stephan Wevers. De FEU is een Europese Federatie van het Brandweermanagement uit de 28 landen en houdt zich bezig met Europese brandweervraagstukken. De FEU levert bijvoorbeeld input van het onderzoek over brandveiligheid van meubels en matrassen in woningen. Maar er wordt ook gesproken over Europese wet- en regelgeving met gevolgen voor de landen en over het verbinden van Brandweer Opleidingsinstituten in een Europees netwerk.
Spil

‘Ik ben blij dat ik deze kans gekregen heb en heb er enorm veel zin in’, licht Stephan toe. ‘Nederland is van oorsprong een belangrijke spil in Europa. Samenwerking tussen verschillende landen vinden we heel normaal, ook bij de brandweer. We zijn natuurlijk al gewend om internationaal samen te werken. Als president van de FEU ga ik mij sterk maken voor nog meer samenwerking binnen de Europese brandweer zodat we voorbereid zijn voor de toekomst. We kunnen op het gebied van kennis veel meer delen met elkaar. Maar ik denk ook aan ontwikkelprogramma’s voor het leidinggevende kader van de Europese korpsen. Dit biedt voor de brandweer in Nederland veel kansen.’

Deel dit artikel via: