Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Hanwha Vision Europe

VEB

CSL

SmartCell

2N

Avigilon Alta

Ajax Systems

OSEC

Lobeco

Trigion

Paxton

Hikvision

Service Centrale Nederland

PG Security Systems

Seris

DZ Technologies

Advancis

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

Bosch Security Systems

Regio Control Veldt

Crown Security Services

HID

Securitas

Add Secure

VideoGuard

SOBA

Alphatronics

Paraat

Explicate

De Beveiligingsjurist

Masset Solutions

CardAccess

Dero Security Products

ASIS

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

Secusoft

Genetec

Sequrix

20face

NIBHV

NetworxConnect

SmartSD

VAIBS

Optex

Akuvox

CDVI

HD Security

Bydemes

Connect Security

Multiwacht

IDIS

EAL

Nenova

JMB Groep

VVNL

RoSecure

Uniview

Eizo

GFT

Alarm Meldnet

Centurion

Kiwa

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

Eagle Eye Networks

Brivo

Milestone

VBN

Gold-IP

Top Security

BHVcertificaat.online

ARAS

Unii

Seagate

G4S

ADI

i-Pro

Studeren kan gewoon doorgaan ondanks corona-maatregelen

26 maart 2020
Redactie
00:00

Ook Capabel PRO, voorheen bekend als Studiecentrum Minerva,  moest haar deuren sluiten vanwege de overheidsmaatregelen. Daarom is ervoor gekozen om volledig online onderwijs te geven, zodat studenten zo min mogelijk vertraging hoeven op te lopen en reeds geplande cursussen gewoon door kunnen gaan.

Capabel PRO heeft een lange ervaring met afstandsonderwijs en is gespecialiseerd in de beveiligingsbranche. “We bieden al lange tijd zelfstudies, met een online leeromgeving en persoonlijke begeleiding op afstand. Hierdoor was de overstap op volledig online onderwijs relatief makkelijk gemaakt: de structuur en systemen konden gelijk breder ingezet worden”, zegt Ante Koek van het opleidingeninstituut.
Alle opleidingen worden nu volledig online aangeboden, door middel van de leeromgeving Mijn.Capabel. Generieke vakken worden al langer met een webcamverbinding verzorgd. Hier worden nu ook vaklessen aan toegevoegd. Docenten verzorgen de vaklessen en generieken vakken via de webcam. De studenten kunnen alle vragen stellen door middel van de chatfunctie.

Ook trainingen online
Ook trainingen worden vanaf maart online verzorgd, door middel van webinars. Dit gebeurt in het online leslokaal Big Blue Button. Hiermee is het mogelijk gemaakt dat reeds geplande trainingen door kunnen gaan ondanks de overheidsmaatregelen. Ook is het mogelijk om nieuwe trainingen in te plannen bij Capabel PRO.
Door middel van een live webcamverbinding verzorgt de trainer de training, te bereiken met een linkje dat vooraf gemaild wordt. De deelnemers kunnen de PowerPoint slides op de laptop mee volgen, het lesmateriaal wordt van te voren naar de deelnemers opgestuurd en deelnemers kunnen hun vragen stellen door middel van een microfoonverbinding of het chatscherm.

Veilig vanuit huis
Dit betekent dat cursisten gewoon nog gebruik kunnen maken van de service van Capabel PRO. Ook het praktijkdeel van de mbo-opleidingen kan veelal alsnog direct starten. In de gevallen dat dit niet mogelijk is, kan gestart worden met de zelfstudie en kan er in overleg met de werkgever besloten worden het praktijkdeel uit te stellen. Neem contact op met Capabel over de digitale mogelijkheden.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Videoguard

Suricat

Seagate

Wordt een partner