Beveiliging nieuws

Onze partners

G4S

Securitas

Nimo Drone Security

NIBHV

SmartCell

Hikvision

Connect Security

Explicate

Paraat

Gold-IP

Alphatronics

i-Pro

Bosch Security Systems

BHVcertificaat.online

GFT

CardAccess

Crown Security Services

Avigilon Alta

2N

Dahua

NetworxConnect

ASIS

ARAS

Add Secure

Hanwha Vision Europe

Centurion

Optex

Uniview

Top Security

Nimo Dog Security

20face

Eagle Eye Networks

Boon Edam

VBN

Seris

CSL

VideoGuard

Regio Control Veldt

Nenova

Eizo

HID

Genetec

SMC Alarmcentrale

EAL

ASSA ABLOY

VAIBS

Oribi ID Solutions

Akuvox

Masset Solutions

SmartSD

OSEC

SOBA

Secusoft

Dero Security Products

De Beveiligingsjurist

Ajax Systems

Advancis

Paxton

CDVI

Sequrix

Brivo

Unii

HD Security

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

Seagate

Alarm Meldnet

DZ Technologies

PG Security Systems

Koninklijke Oosterberg

VVNL

Service Centrale Nederland

RoSecure

JMB Groep

ADI

Milestone

Trigion

Bydemes

VEB

IDIS

Kiwa

Multiwacht

MPL

Succesvolle actiedagen tegen ondermijning district Eindhoven

28 maart 2024
Redactie
16:17

Bij diverse integrale ondermijningsacties in de regio Eindhoven zijn de afgelopen dagen vele bedrijven, auto’s en vrachtauto’s gecontroleerd in het kader van ondermijning. Daarbij zijn personen aangehouden, meerdere gestolen voertuigen aangetroffen en zijn waardevolle spullen afgepakt die met mogelijk crimineel geld werden aangeschaft.

Op 25 en 26 maart zijn er diverse integrale controles uitgevoerd in de regio Eindhoven. Er zijn tientallen bedrijven bezocht en vele voertuigen gecontroleerd. De integrale controles en bezoeken vonden plaats om ondermijnende praktijken aan te pakken en gelijktijdig bewustwording en weerbaarheid te creëren, het netwerk van de veiligheidsdiensten te verbreden en informatie op te halen. Zo wordt de ondermijnende criminaliteit bestreden en verstoord.

Omgekatte campers
Bij een bedrijf in De Kempen trof de politie diverse omgekatte campers aan waarbij onderdelen werden gebruikt die afkomstig waren van diefstal. Ook werden daar gestolen e-bikes aangetroffen. Tijdens de verschillende verkeerscontroles op beide dagen zijn tal van boetes uitgedeeld voor onder andere het rijden onder invloed, heling en had een van de bestuurders nog een gevangenisstraf openstaan van 42 dagen. Daarnaast heeft de politie een drugsdealer in Best aangehouden met een behoorlijke handelshoeveelheid drugs op zak met daarbij een groot bedrag aan contanten. Ook zijn er voertuigen afgepakt omdat deze mogelijk betaald zijn met opbrengsten uit criminele activiteiten. Bij de in beslaggenomen voertuigen bevonden zich ook huurauto’s met Duits kenteken waarbij de bestuurder niet de juiste papieren kon overhandigen.

Ondermijning
De gemeente Eindhoven heeft met verschillende ondernemers op een tweetal bedrijventerreinen gesproken over ondermijning en het belang van melden hierbij. Ondermijning is namelijk een groot maatschappelijk probleem. De winsten voor criminelen zijn enorm. Deze vorm van criminaliteit zorgt hierdoor voor een ernstige ondermijning van onze samenleving. Het grote geld zorgt daarnaast voor een enorme aantrekkingskracht, zowel voor criminele netwerken, als voor jongeren die hierdoor de criminaliteit ingezogen worden. Veel geld zorgt er ook voor dat de belangen voor criminelen steeds groter worden. Praktijkvoorbeelden zijn er te over, zegt een woordvoerder: “De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder of een autoverhuurbedrijf die willens en wetens auto’s verhuurd aan criminelen. Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Door met elkaar het onzichtbare zichtbaar te maken kunnen we samen met onze partners een vuist maken tegen ondermijnende criminaliteit. Daar hebben we ook de mensen in de wijk zelf voor nodig. Die ogen en oren zijn van groot belang voor de aanpak hiervan.”

Deel dit artikel via:

Vlog 2

Premium partners

Videoguard

Suricat

MPL

Seagate

Wordt een partner