Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Alphatronics

Alarm Meldnet

Uniview

Seagate

ADI

JMB Groep

NetworxConnect

EAL

Service Centrale Nederland

VideoGuard

Avigilon Alta

Brivo

Trigion

2N

HD Security

DZ Technologies

Nimo Drone Security

SOBA

Top Security

G4S

HID

Bydemes

Bosch Security Systems

SMC Alarmcentrale

Multiwacht

OSEC

PG Security Systems

IDIS

De Beveiligingsjurist

Advancis

Hanwha Vision Europe

Hikvision

Crown Security Services

Secusoft

Optex

BHVcertificaat.online

CardAccess

VBN

Kiwa

Traka ASSA ABLOY

RoSecure

Explicate

Gold-IP

ASIS

Add Secure

Nenova

SmartCell

CDVI

Eizo

Centurion

Paxton

Sequrix

Securitas

Paraat

Milestone

Akuvox

ARAS

Lobeco

Masset Solutions

Nimo Dog Security

Unii

VAIBS

20face

Regio Control Veldt

VEB

Dero Security Products

ASSA ABLOY

GFT

Seris

i-Pro

CSL

Genetec

Eagle Eye Networks

Connect Security

VVNL

SmartSD

Ajax Systems

Oribi ID Solutions

NIBHV

SURFcert Security Award naar het Graafschap College

8 februari 2013
Redactie
14:02

Tijdens de beveiligingsconferentie van SURFcert en SURFibo is het Graafschap College onderscheiden met de SURFcert Security Award 2013. Het Graafschap College heeft de prijs dit jaar ontvangen omdat hun aanpak van enkele DDoS-aanvallen volgens de jury als lichtend voorbeeld dient voor andere instellingen.

Het Graafschap College is afgelopen jaar, evenals vele andere organisaties, slachtoffer geweest van enkele distributed denial of service-aanvallen (DDoS). Wanneer een dergelijke aanval plaatsvindt zijn cruciale voorzieningen als internet tijdelijk onbruikbaar. De meest gangbare manier voor onderwijsinstellingen om met een DDoS-aanval om te gaan is de internet provider te verzoeken het ongewenste verkeer zoveel mogelijk tegen te houden. Maar daarmee blijft de oorzaak van het probleem bestaan. Een vergelijkbare aanval kan soms weer via een andere weg opduiken, in een net iets andere vorm en soms nog net weer iets heviger.

Toen het Graafschap College vorig jaar werd getroffen door een DDoS-aanval besloot het niet enkel te vertrouwen op filtering alleen, maar actief op zoek te gaan naar patronen en naar de bron van de aanval. Hiervoor werd een team met medewerkers van het Graafschap College geformeerd dat na diepgaand onderzoek de bron van de aanval heeft ontdekt en geëlimineerd. Hiermee kwam een einde aan een reeks aanvallen waar het college al langer mee te maken had. De bevindingen van het Graafschap College zijn vastgelegd en worden actief met andere instellingen gedeeld.

Logo SurfnetSURFcert reikt deze award jaarlijks uit aan een persoon of een organisatie die zich op inspirerende en proactieve wijze inzet voor verbetering van informatiebeveiliging, privacybescherming of bestrijding tegen cybercrime. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van SURFnet en het hoger onderwijs. De prijs is door Wim Biemolt van SURFnet tijdens een feestelijke bijeenkomst uitgereikt aan Donny Toebes en Ted Reumer van het Graafschap College.

Het platform voor informatiebeveiligers in het onderwijs (SURFibo) en het incident response team van SURFnet (SURFcert) organiseren jaarlijks een conferentie die in het teken staat van beveiliging in de omgeving van het hoger onderwijs en onderzoek, dit jaar heeft de conferentie plaatsgevonden op 7 en 8 februari in Amsterdam. Tijdens de conferentie wordt de SURFcert Security Award uitgereikt. Eerdere winnaars van de award zijn onder andere het Team High Tech Crime van de KLPD (2012) dat meer maatschappelijke aandacht voor de problemen die de georganiseerde misdaad in cyberspace met zich meebrengt heeft gerealiseerd, Team Cymru (2011), dat al meer dan tien jaar onderzoek doet naar beveiligingsincidenten op internet en organisaties ondersteunt bij het oplossen van beveiligingsproblemen en Bits of Freedom (2010), de beweging die sinds 2006 de privacy en communicatievrijheid in de digitale wereld verdedigt door een constructieve lobby en actieve campagnes.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

SequriX

Suricat

Wordt een partner