Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eizo

Paraat

Hikvision

PG Security Systems

Nimo Dog Security

NetworxConnect

SmartCell

Add Secure

Sequrix

Gold-IP

BHVcertificaat.online

Seagate

Paxton

VAIBS

Nenova

SOBA

Dero Security Products

CSL

Masset Solutions

CardAccess

Secusoft

GFT

Ajax Systems

Milestone

IDIS

ASSA ABLOY

Oribi ID Solutions

ASIS

SmartSD

VBN

Connect Security

Lobeco

ADI

SMC Alarmcentrale

Hanwha Vision Europe

DZ Technologies

JMB Groep

CDVI

Genetec

Unii

RoSecure

G4S

Uniview

HID

HD Security

Alphatronics

Kiwa

Nimo Drone Security

Seris

Centurion

VideoGuard

Regio Control Veldt

Explicate

De Beveiligingsjurist

EAL

i-Pro

Brivo

VVNL

Multiwacht

20face

Service Centrale Nederland

Bydemes

Alarm Meldnet

Crown Security Services

VEB

OSEC

Trigion

Akuvox

ARAS

Traka ASSA ABLOY

Network Optix

2N

Eagle Eye Networks

Optex

Top Security

Avigilon Alta

Securitas

NIBHV

Advancis

Bosch Security Systems

Techniek Nederland en CCV gaan hechter samenwerken

10 mei 2023
Redactie
16:14

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), eigenaar van de keurmerken BORG-B (bouwkundige inbraakbeveiliging) en BORG-E (elektronische inbraakbeveiliging), gaat intensiever samenwerken met brancheorganisatie Techniek Nederland in het kader van een ‘nieuwe’ BORG-regeling die begin 2024 wordt uitgebracht.

Techniek Nederland-voorzitter Doekle Terpstra en CCV-directeur Patrick van den Brink hebben na een constructief gesprek afspraken gemaakt voor de intensievere samenwerking. In de afgelopen jaren was er wel contact tussen beide partijen, maar had de samenwerking geen formele status. De nieuwe afspraken houden in dat Techniek Nederland deelneemt aan de Commissie van Belanghebbenden Inbraakpreventie en daarnaast leden afvaardigt voor het deskundigenpanel BORG en de werkgroep BORG-A. Techniek Nederland en het CCV zeggen met veel vertrouwen uit te kijken naar de intensievere samenwerking.

Ontwikkelingen BORG -B, BORG-E en BORG-A
In maart 2023 startte het CCV met een nieuw deskundigenpanel BORG. Dit is verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van de keurmerken BORG-B en BORG-E. Aanpassingen voor de schema’s legt het deskundigenpanel ter goedkeuring voor aan de Commissie van Belanghebbenden. Het CCV verwacht begin 2024 nieuwe versies van de keurmerken BORG-B en BORG-E te publiceren.
Daarnaast buigt een aparte werkgroep zich over de ontwikkeling van het nieuwe schema BORG-A. Dit nieuwe keurmerk gaat zich enkel richten op het opstellen van een beveiligingsplan, waarbij het draait om de samenhang van de beveiligingsmaatregelen. De ontwikkeling van het nieuwe schema bevindt zich volop in de pilotfase. Leden van Techniek Nederland leveren een constructieve bijdrage door deel te nemen aan de pilots. In de praktijk zal BORG-A voornamelijk gelden voor objecten die buiten de Verbeterde Risicoklassenindeling 2.0 (VRKI 2.0) vallen of objecten met (zeer) hoge risico’s. BORG beveiligingsbedrijven zijn verplicht de VRKI 2.0 toe te passen bij ieder ontwerp van en onderhoud aan beveiligingsconcepten. Dit is in hun kwaliteitssysteem opgenomen.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

SequriX

Suricat

Videoguard

Wordt een partner