Telefication wordt Kiwa

De certificeringsdiensten van Telefication worden nu uitgevoerd onder de naam Kiwa. Kiwa Nederland heeft alle rechten en verantwoordelijkheden overgenomen van Telefication, zoals de geaccrediteerde ISO/IEC 17065-diensten.

Telefication is al sinds 2012 onderdeel van de Kiwa Groep, aanvankelijk opererend onder het merk Telefication, later onder de naam Kiwa Telefication. In 2020 verhuisde Telefication naar Kiwa’s gloednieuwe EMC- en wireless-lab in Apeldoorn en werd het bedrijf ook fysiek deel van Kiwa. Dit biedt synergievoordelen voor de klanten van Kiwa, omdat op deze manier alle kennis wordt gebundeld van Kiwa’s experts op het gebied van EMC, wireless en elektrische apparatuur.

Wereldwijd
Aangezien de UKCA-markering al door Kiwa wordt uitgevoerd, is de rebranding van Telefication een grote en nieuwe stap voorwaarts op de weg van Kiwa als one-stop-shop voor wereldwijde test- en certificatiediensten. Ook wordt hiermee het merk Kiwa als wereldwijd TIC-bedrijf verder versterkt, waardoor een totaaloplossing voor markttoegang geboden kan worden aan internationaal opererende klanten. De EU Notified Body- en MRA database (NANDO)-registraties zijn al overgezet van Telefication naar Kiwa Nederland, onder Notified Body nummer 0063. Ook de Amerikaanse (FCC) en Japanse (MIC) aanduidingen zijn al overgezet.

 

Deel dit artikel via: