Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

HID

Crown Security Services

Bydemes

Multiwacht

VVNL

Uniview

Lobeco

2N

Milestone

NIBHV

20face

Advancis

GFT

EAL

Traka ASSA ABLOY

Bosch Security Systems

OSEC

Ajax Systems

DZ Technologies

Oribi ID Solutions

Secusoft

Centurion

NetworxConnect

Akuvox

Gold-IP

G4S

RoSecure

VBN

Paraat

Securitas

Paxton

Trigion

Alarm Meldnet

Add Secure

SmartCell

Unii

ASSA ABLOY

SmartSD

CDVI

Connect Security

JMB Groep

Seagate

BHVcertificaat.online

Seris

Alphatronics

HD Security

Nenova

Brivo

Service Centrale Nederland

VEB

CardAccess

PG Security Systems

ARAS

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

VideoGuard

i-Pro

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

ADI

Dero Security Products

Explicate

Optex

Nimo Dog Security

IDIS

Kiwa

SOBA

Masset Solutions

Sequrix

ASIS

Hikvision

Hanwha Vision Europe

Nimo Drone Security

VAIBS

Eizo

Top Security

CSL

Avigilon Alta

Genetec

Terugblik op Sicurezza, deel 2

18 november 2019
Redactie
17:33

Donderdag publiceerden wij al het eerste deel van het verslag van de vakbeurs Sicurezza in Milaan. In dit tweede deel komen de overige belangrijke noviteiten aan bod. Duidelijk was dat Security in the Cloud en Internet of Things ook de andere kant van de Alpen hebben bereikt.

Ksenia begint dankzij Lobeco ook in de Benelux steeds bekender te worden. De Italiaanse fabrikant biedt componenten van een fraai design, gecombineerd met hoogwaardige technologie.De meeste aandacht bij Ksenia werd gevestigd op de Lares 4.0 beveiligingscentrales, die volledig zijn voorbereid op het tijdperk van het Internet of Things. Ze ondersteunen componenten voor inbraaksignalering, cameratoezicht, toegangsbeheer en woning- en gebouwenautomatisering. Alle componenten, zoals de vier verschillende bediendelen, zijn via PoE aan te sluiten en via een app te beheren. Er zijn centrales voor 16 tot 644 zones en 30 partities en alles voldoet aan de EN50131 Grade 3.

Prominent vooraan stond de grote stand van het Israëlische RISCO. Deze fabrikant loopt voorop voor wat betreft security in the cloud en daar werd tijdens de Italiaanse vakbeurs dan ook geen geheim van gemaakt. Speciale aandacht ging uit naar de eyeWave, een detector die visuele alarmverificatie mogelijk maakt, de Beyond, de ProSYS Plus en natuurlijk de nieuwe videoproducten, zoals de NVR VUpoint en de VUpoint P2P-camera met pan en tilt. De NVR VUpoint is een plug&play recorder waarop 4, 8 of 16 camera’s aangesloten kunnen worden via een PoE-verbinding.

Traka is natuurlijk bekend van de sleutelkasten, maar tegenwoordig komt de fabrikant ook met geavanceerde opbergsystemen voor verschillende sectoren. Voor flexkantoren is de kast voor het opbergen van laptops handig. Ook zijn er kasten voor allerlei andere elektronische apparaten, die niet alleen veilig worden opgeborgen, maar die intussen ook worden opgeladen. De kasten zijn op veel manieren te beveiligen en te bedienen. Er werd onder andere een kast met een pinhole-camera gedemonstreerd.

Vanderbilt stond samen met collegabedrijf Comnet op de Sicurezza. Getoond werd onder andere de nieuwste versie van het ACT Enterprise toegangssysteem, versie 2.10. Daarbij hoort een serie van vier Bluetooth Low Energy (BLE) / Mifare / DESFire kaartlezers en een nieuwe VI Mobile ID app waarmee de bluetooth credentials gebruikt kunnen worden. Uniek is het eenvoudige credential management via de ACT Manage-software, waarmee beveiligde Bluetooth credentials met een paar muisklikken uitgegeven kunnen worden. Ook nieuw is de integratie van vingerafdruklezers van ZKTeco, ondersteuning van de Vanderbilt en HID encrypted OSDP kaartlezers en integratie van de Legacy Assa Abloy Aperio V2-sloten.

Provision ISR wordt onder andere door JHS Nederland op de markt gebracht en pronkte op de Sicurezza met de nieuwe serie camera’s van 5 megapixels. Ondanks hun hoge resolutie presteren ze toch goed in het duister, belooft de fabrikant. Hiertoe zijn ze uitgerust met een technologie die Dark Sight wordt genoemd. Andere noviteiten waren een NVR die speciaal ontwikkeld is om kassatransacties in winkels te monitoren, een NVR die geoptimaliseerd is voor gezichtsdetectie in een vorm die voldoet aan de AVG en de nieuwe camera’s uit de Eye Sight-serie. Bijzonder was ook een miniatuur pinholecamera met FullHD-resolutie.

Vanzelfsprekend was er meer te zien op de beurs, maar het voert te ver om alles te beschrijven. Bijzonder waren de producten die in de meeste landen streng verboden zijn voor civiele diensten, zoals de handige telescopische wapenstokken hierboven. Ook tasers, pepperspray en laserguns zijn op de beurs in Milaan gewoon te koop. Wie de beurs bezocht heeft en meer heeft gezien dan wij…. Laat het ons weten via [email protected]!

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner