Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Drone Security

Eizo

Bosch Security Systems

Advancis

Ajax Systems

20face

Connect Security

Unii

Hikvision

Traka ASSA ABLOY

Seris

ARAS

VBN

GFT

De Beveiligingsjurist

RoSecure

Genetec

IDIS

Seagate

Alarm Meldnet

Sequrix

Brivo

VVNL

CSL

Trigion

HD Security

Akuvox

Nimo Dog Security

Milestone

Nenova

Eagle Eye Networks

SOBA

Regio Control Veldt

JMB Groep

PG Security Systems

Uniview

VideoGuard

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

VAIBS

Paxton

Multiwacht

HID

Secusoft

SMC Alarmcentrale

Securitas

EAL

G4S

Kiwa

ASIS

DZ Technologies

OSEC

Hanwha Vision Europe

SmartCell

CardAccess

Lobeco

Add Secure

i-Pro

Avigilon Alta

Alphatronics

Bydemes

Optex

Centurion

Top Security

ADI

CDVI

ASSA ABLOY

Paraat

NIBHV

Masset Solutions

Crown Security Services

BHVcertificaat.online

2N

Explicate

VEB

Gold-IP

Dero Security Products

SmartSD

Oribi ID Solutions

Tips voor Proactief Beheer van Servers en Clouddiensten

1 september 2023
Redactie
03:10

We kunnen al een tijdje niet meer zonder principiële digitale hulpmiddelen en al de extra’s die daarmee gepaard gaan. Zo ook de beschikbaarheid en prestatie van servers en clouddiensten; ze spelen een integrale rol in de samenleving en zijn van cruciaal belang voor vrijwel elk hedendaags bedrijf en organisatie.


Voor een naadloze operatie zijn proactief beheer en monitoring van deze systemen essentieel om downtime te voorkomen en te zorgen voor een stapje vooruit in de missie. Er zijn vijf zaken waar in ieder geval op gelet moet worden, om dit in goede banen te leiden.

Automatische Monitoringstools en Up-to-date software
Gebruik maken van automatische tools met real-time analyses om de status en prestaties van servers en clouddiensten te monitoren kan veel potentiële problemen voorkomen. Door deze tools actief in het ICT-systeem te hebben, komen eventuele problemen direct boven water. Daarvoor is het wel belangrijk om software, inclusief het besturingssysteem en alle toepassingen, up-to-date te houden. Beveiligingsrisico’s te wijten aan oude software wordt vaak onderschat en kan prestatieproblemen in de hand werken. 

Regelmatige back-ups
Bedrijven die hun bedrijfsvitaliteit tijdens digitale crisis weten te redden, zijn degenen die een back-up-plan hebben. De mogelijke schade die de afwezigheid van een back-up kan aanrichten op een bedrijf wil iedereen liever voorkomen dan genezen. Kortom: back-ups maken van alle gegevens, kan het bedrijf uit de penarie halen bij een voorval zoals een storing of virus. 

Capaciteitsplanning
Houd de opslag- en processorgebruik bij en schat toekomstige behoeften in. Door proactief extra capaciteit toe te voegen voordat het nodig is, zijn vertragingen en storingen te voorkomen.
Wie hulp nodig heeft bij het inventariseren van de benodigdheden voor bedrijfsbehoeften en meer wil weten over goede ICT bedrijven Rotterdam? kan eens kennis maken met BK Kit Solutions voor op maat gemaakte IT-oplossingen, ingericht op de specifieke netwerkomgeving.   

Beveiligingsmaatregelen
Het is allesbehalve dat cybercriminaliteit een stap terug doet, dus het implementeren van sterke beveiligingsprotocollen is essentieel voor bescherming tegen ongeautoriseerde toegang en aanvallen. Van firewalls en intrusion detection systemen tot regelmatige veiligheidsscans om servers en clouddiensten te beschermen tegen criminelen. Allemaal dragen ze bij aan het optimaal waarborgen van de gezondheid en prestaties van servers en clouds. 

Documenteer alles en betrek het team
Documentatie is alles – belangrijke acties documenteren kan het redmiddel zijn bij het opsporen van de oorzaak van eventuele problemen die wellicht later kunnen optreden.
Hier kan adequate opleiding van het personeel bij helpen, zodat iedereen bekend is met de nieuwste best practices voor server- en cloudbeheer. Dit is bijvoorbeeld te doen met een handboek over de belangrijkste verrichtingen, zodat de leerprocessen gestroomlijnd zullen werken.  

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner