Topsprekers tijdens derde VBN Security Summit
Donderdag 21 maart vindt in ‘s-Hertogenbosch de derde VBN Security Summit plaats met een keur aan topsprekers. Zo zal Rob de Wijk het hebben over de impact van geopolitieke ontwikkelingen op de veiligheidssituatie in Nederland. Ook wordt een inkijkje gegeven in de wereld van georganiseerde criminaliteit, door een van de bekendste specialisten op dit terrein.
De VBN Security Summit staat bol van de activiteiten en is een must voor iedere beveiligingsprofessional. Behalve een sterk programma met essentiële inleidingen over de belangrijkste dreigingen van dit moment, biedt het evenement ook mogelijkheden om persoonlijk kennis te maken met de top op het gebied van security-expertise. Het plenaire programma start met de opening door tv-presentatrice Annemarie Bruning en VBN-voorzitter prins Pieter-Christiaan van Oranje Nassau, gevolgd door een inleiding door veranderingsgoeroe George Parker, die vertelt hoe blindheid voor veranderingen de veiligheid in gevaar kan brengen. Na hem spreekt Rob de Wijk van The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) en hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan het Institute of Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden over de impact van geopolitieke ontwikkelingen op de veiligheidssituatie in Nederland. Tot slot overhandigt Berndt Rif de geactualiseerde richtlijn Protective Intelligence.
Interessante deelsessies
Na de eerste netwerkpauze vinden deelsessies plaats. Frank van der Linden spreekt over de Denktank Integrale Beveiliging. Berndt Rif gaat het hebben over hoe het verzamelen van inlichtingen een voorwaarde is voor een goede risicoanalyse. Iris Geerdink en Rob van Nuland presenteren de securityprofessional nieuwe stijl. Jaap Knotter en Dimitar Rangelov gaan spreken over de toekomst van robots, drones en kunstmatige intelligentie in het politiewerk. Joost Gijzel waarschuwt voor cyberaanvallen. Ton van Klei vertelt over de combinatie van veiligheid en vrijheid in zorginstellingen. En Abeje Yenehun Merscha en Benjamin van Manen gaan duidelijk maken dat de toekomst van het beveiligingswerk zonder robots onvoorstelbaar is.
Screening, AI en georganiseerde criminaliteit
Na de lunch spreekt cybercrimespecialist en digitaal detective Gina Doekhie over leiderschap, veiligheid en IT. Vervolgens vindt de overhandiging van de geactualiseerde richtlijn pre-employment-screening plaats door particulier onderzoeker René Reijenga. Daarna vinden weer deelsessies plaats. Enkele sessies uit de eerste ronde worden herhaald. Nieuw zijn ‘krapte op de arbeidsmarkt versus personele screening’ door René Reijenga, ‘generatieve artificiële intelligentie en de impact op BV Nederland’ door innovatieconsultant Roel Steenbergen en ‘leiderschap en innovatie’ door Jasper Weijman van Bavak. Tot slot komt een bekende Nederlander aan het woord, die als geen ander de wereld van de georganiseerde misdaad kent.
Er zijn nog beperkt tickets beschikbaar. Het reguliere tarief is 200 euro. Leden van ASIS, Federatie Veilig Nederland en Techniek Nederland betalen 100 euro. Het studententarief is 50 euro. Leden van de VBN kunnen gratis deelnemen. Aanmelden kan via deze link.