URAS-beveiligers leren omgaan met onbedoeld afwijkend gedrag

Beveiligers krijgen regelmatig te maken met mensen die ongewenst gedrag vertonen. Lang niet altijd is er opzet in het spel. Mensen kunnen verward zijn of onder invloed. De beveiligers van URAS worden nu getraind in het de-escalerend beëindigen van dergelijk ongewenst gedrag. Deze training staat ook open voor beveiligers van andere bedrijven.
“Veiligheid is een essentieel aspect van ons dagelijks leven. Of het nu gaat om de bescherming van onze persoonlijke veiligheid of de beveiliging van onze eigendommen, beveiligers spelen een cruciale rol bij het waarborgen van deze veiligheid”, benadrukt Merve Önder van URAS. “Wij begrijpen het belang van kwaliteit en streven ernaar om voortdurend te investeren in de toekomst van onze beveiligers. Daarom hebben we in samenwerking met Phlinq een training op maat ontwikkeld die perfect aansluit bij hun beroepspraktijk.”
Ongewenst of onbegrepen gedrag
Een van de belangrijkste uitdagingen waar beveiligers mee te maken krijgen, is het omgaan met mensen met ongewenst en/of onbegrepen gedrag. Het is essentieel om te begrijpen waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt en hoe beveiligers effectief kunnen communiceren om escalatie te voorkomen. In de door URAS en Phlinq ontwikkelde training ligt de focus op de-escalerende communicatie, waarbij beveiligers leren hoe ze op een rustige en begripvolle manier kunnen communiceren, zelfs in uitdagende situaties.”
Verwarde personen
Een ander belangrijk aspect van de training is het herkennen van en handelen bij verward gedrag. Beveiligers komen regelmatig in aanraking met mensen die verward gedrag vertonen. Het is dan van groot belang dat ze in staat zijn om deze situaties adequaat aan te pakken. De training biedt de beveiligers van URAS de kennis en vaardigheden om verward gedrag te herkennen en passende acties te ondernemen, met als doel de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.
Verslavingsgedrag
Daarnaast worden ook de onderwerpen verslaving en verslavingsgedrag behandeld. Beveiligers kunnen geconfronteerd worden met mensen die onder invloed zijn van verslavende stoffen, wat het gedrag en de reacties kan beïnvloeden. In de training leren de beveiligers hoe ze dergelijke situaties kunnen herkennen en hoe ze op een empathische en professionele manier kunnen handelen.
Jongvolwassen puberbrein
Tot slot komt effectieve communicatie met het jongvolwassen puberbrein aan de orde. Beveiligers komen vaak in contact met jongvolwassenen, die specifieke kenmerken en behoeften hebben als het gaat om communicatie. Door inzicht te krijgen in de psychologie van het jongvolwassen puberbrein, kunnen beveiligers hun communicatievaardigheden verbeteren en beter aansluiten bij deze doelgroep.
“Bij URAS hechten we veel waarde aan kwaliteit en professionalisering”, zegt Önder. “Door onze beveiligers de mogelijkheid te bieden om deze training op maat te volgen, investeren we in hun persoonlijke groei en versterken we onze dienstverlening. Ook voor andere beveiligingsbedrijven is dit interessant. We nodigen daarom iedereen die geïnteresseerd is in deze training uit om contact met ons op te nemen.”