Varkenshouders vrezen acties door dierenactivisten

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) waarschuwt veehouders voor dierenactivisten. Die nemen dit weekeinde deel aan een demonstratie op de Dam in Amsterdam en de kans bestaat dat zij ook boerderijen gaan bezoeken om daar gewelddadige acties te voeren.

De POV spreekt van ‘een groot internationaal congres’, maar doelt op het evenement ‘One Dam Day’ op de Dam in Amsterdam. Deze protestdemonstratie is georganiseerd door Anonymous for the Voiceless (Anoniemen voor de Stemlozen). De oprichters van deze organisatie gaven vrijdagavond al een training aan activisten die zich hadden opgegeven voor de betoging. Het wordt niet uitgesloten dat de komende dagen ook bezoekjes aan veehouderijen worden gebracht. Aan bedrijven rond Amsterdam, maar ook slachterij Vion in Boxtel is als doelwit genoemd.

Maskers
De demonstratie op de Dam is bedoeld om het publiek ervan bewust te maken wat de gevolgen van vlees eten zijn voor dieren, de gezondheid en de maatschappij. Ze protesteren met maskers op om zich naar eigen zeggen één te voelen met de ‘biljoenen dieren die wereldwijd gruwelijk worden misbruikt en gedood door de vlees-, zuivel-, en eierindustrie’. De POV waarschuwt alle veehouders om de komende dagen waakzaam te zijn, de staldeuren goed op slot te houden, bordjes te plaatsen met ‘verboden toegang’ en zoveel mogelijk eventuele acties op foto en video vast te leggen.

Deel dit artikel via: