Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Ajax Systems

Akuvox

Seagate

Lobeco

VEB

DZ Technologies

Crown Security Services

De Beveiligingsjurist

Alphatronics

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

CSL

OSEC

Paxton

Bydemes

20face

ASIS

ADI

Nenova

Eizo

ARAS

CDVI

Advancis

Centurion

SMC Alarmcentrale

G4S

Dero Security Products

Brivo

2N

Gold-IP

SmartSD

Nimo Dog Security

VAIBS

NIBHV

ASSA ABLOY

CardAccess

Add Secure

Multiwacht

Avigilon Alta

Regio Control Veldt

Alarm Meldnet

Milestone

Genetec

Securitas

VideoGuard

Hanwha Vision Europe

NetworxConnect

Bosch Security Systems

RoSecure

HID

SOBA

HD Security

Service Centrale Nederland

GFT

Paraat

VVNL

Unii

SmartCell

Seris

i-Pro

Hikvision

Masset Solutions

VBN

IDIS

Secusoft

Oribi ID Solutions

Sequrix

Uniview

Eagle Eye Networks

Explicate

Nimo Drone Security

EAL

BHVcertificaat.online

PG Security Systems

Trigion

Kiwa

Optex

Connect Security

Top Security

VEB ondersteunt initiatief Excellent Cameratoezicht

17 januari 2019
Redactie
17:39

Twee leden van de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) gaan helpen bij de invulling van het vorige week gestarte initiatief Excellent Cameratoezicht. Met dit project wil het ministerie van Justitie en Veiligheid helpen de algemene kwaliteit van camerasystemen te verbeteren.

Ruim de helft van de camerasystemen presteert onder de maat, stelde het ministerie van Justitie & Veiligheid onlangs vast. Dat komt meestal niet omdat er slechte camera’s zijn gebruikt, maar omdat ze verkeerd zijn geprojecteerd of dat er geen rekening is gehouden met moeilijke lichtomstandigheden. Het is voor gebruikers niet eenvoudig om objectief te beoordelen wat goed en wat niet goed is en hoe de kwaliteit eventueel verbeterd kan worden. Daarom worden deskundigen aangesteld, die ter plekke een scan gaan uitvoeren. Dit begint in Noord-Holland en wordt dan geleidelijk uitgebreid naar de rest van Nederland.

Betere camerabeelden
Ook de VEB vindt het van groot belang dat haar leden hoge kwaliteit leveren. Zeker waar het gaat om cameratoezicht. Daarom ondersteunt zij het initiatief van harte. Excellent Cameratoezicht is bedacht door de Rijksoverheid, politie, het CCV en het Platform Criminaliteitsbeheersing. Het beoogde eindresultaat is betere camerabeelden, die kunnen bijdragen aan het oplossen van misdrijven. Noord-Hollandse ondernemers kunnen nu al online een scan aanvragen bij het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Noord-Holland. Daarna komt een rapporteur langs die beoordeelt in hoeverre de opgenomen beelden bruikbaar zijn. Aan de hand daarvan kan de aanvrager maatregelen nemen ter verbetering van de beeldkwaliteit. De VEB heeft, samen met Techniek in de kerngroep Excellent Cameratoezicht, een belangrijke rol gespeeld bij de technische kant van het project. Met de kennis en ervaring levert de branchevereniging een bijdrage aan de technische invulling van de verbeterpunten die voortkomen uit de scan.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner