VEBON-NOVB brengt whitepaper over alarmoverdracht en VRKI

Branchevereniging VEBON-NOVB heeft een whitepaper gepubliceerd met als titel: ‘Technische controle alarmoverdracht en Verbeterde RisicoKlasse-Indeling (VRKI)’. Hierin wordt ingegaan op de alarmtransmissieverbinding tussen een alarmsysteem en een particuliere alarmcentrale.

VEBON-NOVB richt zich op beveiligingsinstallateurs die de Verbeterde Risicoklasse-indeling (VRKI) van CCV (heeft) gebruiken als toetsinstrument bij het inschatten van inbraakrisico’s. Er wordt onder andere aandacht in gevraagd voor de dienstverlening door een justitieel erkende particuliere alarmcentrale (PAC) omtrent hoogrisico- en laagrisico-objecten. De afgelopen jaren zijn door tal van inzichten, naast de twee hoofdstromen AL1 en AL2, nieuwe vormen van alarmtransmissie op de markt gekomen, zoals AL0, DP1 en DP2. Indien niet wordt gewerkt volgens de twee standaarden van hoogrisico en/of laagrisico bestaat de kans dat er verkeerde verwachtingen (terecht of onterecht) ontstaan bij eindklanten, die er ten onrechte van uitgaan dat het te beveiligen object is voorzien van de juiste dienstverlening.
Particuliere Alarmcentrales (PAC’s) die zijn aangesloten bij VEBON-NOVB willen particulieren, bedrijven en beveiligingsinstallateurs informeren dat er door PAC’s en volgens de BORG-PAC regeling van het CCV alleen sprake kan zijn van twee vormen van beveiliging door een PAC, namelijk AL1 of AL2.  Andere vormen van alarmering kunnen wel degelijk bestaan, maar op het moment dat er sprake is van alarmering via een PAC zal de dienstverlening uit een hoogrisico of laagrisico bestaan.

De whitepaper is te downloaden via VEBON-NOVB.nl.

Deel dit artikel via: