Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Akuvox

Trigion

Bosch Security Systems

HD Security

i-Pro

Top Security

Crown Security Services

Add Secure

Nimo Dog Security

Service Centrale Nederland

SmartSD

Network Optix

ADI

De Beveiligingsjurist

Regio Control Veldt

VBN

SmartCell

Ajax Systems

ASIS

2N

Hanwha Vision Europe

GFT

IDIS

Brivo

VVNL

CardAccess

Paxton

Lobeco

VAIBS

Bydemes

ASSA ABLOY

Sequrix

CSL

Connect Security

EAL

NIBHV

Nimo Drone Security

VEB

Advancis

NetworxConnect

Uniview

VideoGuard

Optex

ARAS

Unii

Dero Security Products

Gold-IP

Secusoft

Eagle Eye Networks

Multiwacht

CDVI

Traka ASSA ABLOY

Kiwa

BHVcertificaat.online

HID

Eizo

Paraat

Hikvision

Explicate

Masset Solutions

Seris

DZ Technologies

Securitas

SOBA

PG Security Systems

OSEC

SMC Alarmcentrale

Nenova

JMB Groep

Genetec

G4S

Oribi ID Solutions

Seagate

Centurion

Alphatronics

20face

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

RoSecure

Milestone

Verbeterde thermische netwerkcamera’s van Axis

16 november 2011
Redactie
20:18

Axis introduceert een verbeterde reeks thermische netwerkcamera’s, de AXIS Q1922 en AXIS Q1922-E. De VGA-resolutie (Video Graphics Array) en verschillende lenzen zorgen voor een betere beeldkwaliteit en groter detectiebereik.

Door de VGA-resolutie krijgt het gedetecteerde object bovendien meer pixels waardoor de betrouwbaarheid van de beelden verbetert. Ook maakt het integratie van intelligente video-applicaties mogelijk, waarmee de efficiency van het toezicht toeneemt. De nieuwe camera’s zijn ideaal voor plaatsen die 24/7 bewaakt moeten worden of voor toezicht op gebieden als luchthavens, energiecentrales of havens.

Axis Q1922De verbeterde VGA-resolutie zorgt voor een flinke verbetering van de detectiekwaliteit en het bereik, aldus Edwin Beerentemfel van Axis. Ook kunnen applicaties van onze ontwikkelingspartners eenvoudiger worden geïntegreerd in onze oplossingen. De AXIS Q1922 is ontworpen voor indoor bewaking en de AXIS Q1922-E is een outdoor camera met IP66 certificering. Beide camera’s kunnen worden uitgerust met vier verschillende lenzen. In combinatie met de 640×480 VGA-resolutie en geavanceerde beeldprocessor verbetert dit effectieve bewaking van gebieden. De vier lenzen zorgen voor maximale flexibiliteit in bereik en zichtveld, variërend van 300 tot 1800 meter, afhankelijk van de lensoptie. Daarnaast ondersteunen de camera’s videostreams in H.264 en Motion JPEG formaat, tweeweg audio, lokale opslag en Power over Ethernet. Intelligente video is een belangrijke component van thermische camera’s. Beide AXIS modellen slaan dan ook alarm bij sabotage, beschikken over bewegingsdetectie en bieden ondersteuning via het AXIS Camera Application Platfom.

Thermische netwerkcamera’s maken beelden op basis van de warmte die objecten, voertuigen of personen uitstralen. Hierdoor kunnen thermische netwerkcamera’s in volledige duisternis toch beelden leveren waardoor operators verdachte activiteiten kunnen detecteren en op basis daarvan kunnen handelen. Daarnaast zijn thermische netwerkcamera’s beter bestand tegen extreme (weers)omstandigheden dan conventionele camera’s. Hierdoor kunnen operators ondanks nevel, stof en rook toch beelden ontvangen.

De AXIS Q1922 en Q1922-E thermische netwerk camera’s worden ondersteund door Axis Application Development Partner program en AXIS Camera Station. Daarnaast voldoen ze aan de ONVIF specificaties voor interoperabiliteit van netwerk video producten.

De camera’s zijn beschikbaar vanaf januari 2012. Adviesprijzen zijn 7.499 euro voor de AXIS Q1922 (met 10mm en 20mm focale lengte) en 7.899 voor de AXIS Q1922-E (met 10mm en 20 mm). Voorts is de AXIS Q1922-E verkrijgbaar met 35mm focale lengte voor 8.649 euro en met 60mm focale lengte voor 10.599 euro.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

SequriX

Wordt een partner