Verdachten vast na nachtelijke inbraken

Mede dankzij alerte buurtbewoners konden agenten in de nacht van 27 op 28 juli in Utrecht vier verdachten aanhouden voor inbraken. Dinsdag werd nog een 34-jarige man uit Bilthoven in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij minstens drie inbraken in Utrecht.

De eerste inbraak vond donderdagochtend zeer vroeg plaats. Rond 03.30 uur zag en hoorde een alerte buurtbewoner dat er in een woning aan de Van Egmondkade werd ingebroken. Agenten die snel ter plaatste waren, zagen nog nét een verdachte door het raam naar de achtertuin van de woning klimmen. Na een kleine zoektocht in de achtertuin wisten de agenten twee verdachten aan te houden. Het gaat om twee mannen van 22 en 26 jaar uit Utrecht.

Steen door de ruit
Niet veel later kwam de volgende melding van een woninginbraak binnen bij de meldkamer. Rond 05.00 uur gooiden drie verdachten een steen door een ruit van een woning aan het Muurkruid. Agenten snelden ook naar deze locatie. Zij zagen hoe twee verdachten zich rennend uit de voeten probeerden te maken. De twee mannen, van 21 en 24 jaar uit Utrecht, konden worden aangehouden.
Alle vier de verdachten zitten vast voor nader verhoor.

DNA
Sporenonderzoek na een inbraak in een woning aan de Buys Ballotstraat in Utrecht op 12 juni leverde een DNA-hit op. Bij een inbraak in een woning aan de Terentiuslaan afgelopen april werden ook sporen aangetroffen die aan de dinsdag gearresteerde man uit Bilthoven te koppelen waren. Daarom kon hij worden aangehouden. Het onderzoek gaat nog door. Na de aanhouding is de woning van de man doorzocht. Daar zijn diverse goederen gevonden, waaronder een kluis met sieraden die op maandag 25 juli is ontvreemd uit een woning uit de Nassaustraat.

Deel dit artikel via: