Video analytics voor alle HD camera’s en encoders van RIVA

RIVA HD camera’s en encoders bevatten voortaan een testversie van de uitgebreide video analytics software VCApro.

video filterDeze software kan op elk gewenst moment worden geactiveerd en kan worden gebruikt gedurende 45 dagen. Aanvullend op de functies uit de basisversie, die al werd meegeleverd,  bevat de volledige versie VCApro extra filters. Deze filters zijn geschikt voor het classificeren van voorwerpen, detectie van beweging in een bepaalde richting en met een bepaalde snelheid, het tellen van mensen en voertuigen, toegangsbeheer en een kleurenfilter.

De verschillende filters en instelbare detectiezones kunnen worden gecombineerd met elkaar, maar ook onafhankelijk werken.

De basisversie van de RIVA video analytics software (VCApresence) heeft sabotagedetectie van het bewegen, afdekken of onscherp maken van de camera. Voorwerpen worden gedetecteerd in vooraf ingestelde detectiezones en bij detectie wordt een alarm gegenereerd. Er kunnen tot veertig verschillende zones per beeld worden ingesteld. Een geïntegreerd zelflerend algoritme negeert steeds herhalende bewegingen en reduceert het aantal onterechte alarmmeldingen.

 

Deel dit artikel via: