Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nenova

Regio Control Veldt

NetworxConnect

PG Security Systems

i-Pro

Crown Security Services

Securitas

Optex

Brivo

SmartSD

Hikvision

Unii

Uniview

BHVcertificaat.online

Paraat

2N

VAIBS

HD Security

Add Secure

Eagle Eye Networks

ASIS

VEB

20face

ARAS

Milestone

Service Centrale Nederland

CSL

Genetec

ASSA ABLOY

Paxton

JMB Groep

Top Security

OSEC

SMC Alarmcentrale

CardAccess

DZ Technologies

Akuvox

NIBHV

Ajax Systems

Gold-IP

Kiwa

IDIS

HID

Lobeco

Explicate

RoSecure

Secusoft

Nimo Drone Security

GFT

Multiwacht

Sequrix

Seris

De Beveiligingsjurist

Hanwha Vision Europe

Bydemes

ADI

Alphatronics

Advancis

Avigilon Alta

Connect Security

Oribi ID Solutions

VVNL

Alarm Meldnet

SOBA

Seagate

Trigion

Masset Solutions

Centurion

VBN

Traka ASSA ABLOY

CDVI

EAL

VideoGuard

SmartCell

Dero Security Products

Nimo Dog Security

Bosch Security Systems

Network Optix

Eizo

G4S

Videobewaking met directe interventie via geluid

1 mei 2023
Redactie
07:14

Bosch Security and Safety Systems introduceert de hoornluidsprekers LHN-UC15L-SIP en LHN-UC15W-SIP. Deze vormen volgens de fabrikant een technisch geavanceerde, geïntegreerde audio-oplossing voor gebruik bij videobewakingssystemen en bieden onmiddellijke interventie met geluid.

Bedrijven, faciliteiten en instellingen moeten bijvoorbeeld de afrastering rondom hun terrein bewaken om de veiligheid en naleving van personen op het terrein te waarborgen en om proactief inbraak, diefstal en vandalisme te voorkomen. Op dezelfde manier moeten gemeenten en grote sport- en uitgaansgelegenheden de orde handhaven en ervoor zorgen dat openbare veiligheids- of informatieboodschappen snel en duidelijk worden gehoord in binnen- en buitenruimtes.

Situationeel bewustzijn
In dergelijke scenario’s kunnen de hoorns zorgen voor real-time situationeel bewustzijn met geluidswaarschuwingen – of het nu gaat om het stoppen van een indringer op privéterrein of om een bericht door te geven aan een groep mensen in een openbare ruimte. Naast vooraf opgenomen berichten die onmiddellijk worden geactiveerd met behulp van cameradetectie met Intelligent Video Analysis (IVA), maakt VoIP/SIP-functionaliteit het mogelijk om live spraak uit te zenden vanuit een centrale controlekamer – ofwel in één richting of in een gesprek – met behulp van de ingebouwde condensatormicrofoon van de sirene om te luisteren naar of te communiceren met de personen onder bewaking.

Twee modellen
De krachtige LHN-UC15L-SIP-hoorn (voor toepassingen met een groot bereik) en de compacte LHN-UC15W-SIP-hoorn (voor groothoekdekking) zijn ontworpen om superieure geluidskwaliteit en flexibele integratie te bieden voor videobewaking en public address-toepassingen, die zowel tweewegs VoIP-communicatie (Voice-over-IP) ondersteunt via SIP (Session Initiation Protocol) als vooraf opgenomen/geautomatiseerde berichten.
De 15 watt klasse-D AMN-P15-SIP versterkermodule is ontworpen voor directe aansluiting op passieve luidsprekers of via line-out op een externe versterker en dient als overbruggingsapparaat om VoIP/SIP-mogelijkheden toe te voegen aan bestaande Public Address-systemen, waardoor functionaliteit wordt uitgebreid en het rendement op de investering toeneemt. De hoorns zijn elk uitgerust met een ingebouwde klasse-D-versterker die tot 15 watt levert en kunnen rechtstreeks worden geïntegreerd in bestaande SIP-compatibele systemen voor gebruik als VoIP/SIP-eindpunten. De hoorns en de versterkermodule ondersteunen Power over Ethernet (PoE).

Uitgerust met de nieuwste technologie
De hoorns en versterkermodule bieden een reeks gebruiksvriendelijke functies voor flexibele en kosteneffectieve integratie, inclusief volledige IP voor voeding (PoE), communicatie (VoIP/SIP) en controle; configuratie op afstand via een webgebaseerde gebruikersinterface; ondersteuning voor Bosch Alarm Task Script Language (ATSL) voor directe camera-integratie; interne opslag voor vooraf opgenomen berichten; integratie met derden via gebruiksvriendelijke HTTPS REST API; GPIO voor generieke integratie van derden; audio lijningang ter ondersteuning van live spraak van andere apparaten, zoals de audio lijnuitgang van een camera; statustest/zelftest op afstand en krachtige ingebouwde DSP (Digital Signal Processing).

Maandag 15 mei vindt van 10:30 – 11:30 uur een webinar plaats over de nieuwe hoornluidsprekers. Aanmelden kan via deze link.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

Seagate

SequriX

Videoguard

Suricat

Wordt een partner