VideoGuard start samenwerking met AI-specialist VAIBS

Met het VAIDIO-platform, dat in de Benelux door VAIBS op de markt wordt gebracht, is de functionaliteit van het Genetec-platform uit te breiden met ruim 30 geavanceerde vormen van kunstmatige intelligentie (AI). Reden voor VideoGuard om een samenwerking met VAIBS aan te gaan.

Voor eindgebruikers is het handig dat het VAIDIO-platform volledig (level 3) geïntegreerd wordt binnen Security Center en OmniGuard van Genetec. Wie al met de gebruikersinterface van Genetec overweg kan, hoeft dus niets van het VAIDIO-platform te weten. “Het enige wat je als centralist merkt is dat de Genetec-software ineens veel meer functies biedt”, vertelt Kasper van Kekem van VAIBS. “Dat zijn bekende functies als kentekenherkenning, gezichtsherkenning en het tellen van mensen- en voertuigen, maar ook minder bekende mogelijkheden als geavanceerde bewaking van industriële processen en veiligheidsprocedures, monitoring van gedrag conform de privacywetgeving en herkenning van het merk en model van een voertuig.”

Zelfvoorzienend
VAIBS is erg te spreken over de samenwerking met VideoGuard. “Deze distributeur heeft een beperkt aantal producten en is daardoor in staat om daar alle benodigde kennis over in huis te halen. Zo werken wij graag. In eerste instantie zullen wij natuurlijk volop ondersteuning bieden voor wat betreft zowel sales als techniek, maar op korte termijn zal VideoGuard zelfvoorzienend in staat zijn om installateurs te helpen bij de verkoop en toepassing van ons platform”, aldus Henk-Jan Hop van VAIBS. “Want net als dat van Genetec is ons platform niet iets wat je zomaar kan doorschuiven. Zonder de toegevoegde waarde van de leverancier kan je er nooit uithalen wat erin zit.”

Feedback
Dat de technici van VideoGuard inmiddels de benodigde kennis in huis hebben, heeft niet tot gevolg dat de samenwerking met VAIBS nu minder wordt. Van Kekem: “We brengen voortdurend updates en nieuwe functionaliteiten uit en ook dan zullen we weer zorgdragen voor een goede training van de technici van VideoGuard. Andersom zijn wij ook altijd blij met feedback van de distributeur en klanten van de distributeur. Op basis daarvan kunnen wij ons product verder uitbreiden en verbeteren.”
VideoGuard kan het VAIDIO-platform als lokale oplossing op een server aanbieden, maar ook als cloud-oplossing. Van Kekem: “Het is mooi dat deze distributeur zich net als wij op het hogere segment van de markt richt. Dan heb je met veeleisende klanten te maken en daar leren wij het meeste van. VideoGuard heeft ons platform zelf natuurlijk ook al behoorlijk aan de tand gevoeld, maar de echte proof of concept krijg je toch altijd pas van de mensen die het systeem in de praktijk gebruiken.”

Deel dit artikel via: