Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Drone Security

GFT

IDIS

Dero Security Products

JMB Groep

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

Secusoft

Lobeco

PG Security Systems

RoSecure

Unii

SmartCell

VEB

Brivo

Service Centrale Nederland

Genetec

Alphatronics

DZ Technologies

Seris

2N

VAIBS

Nimo Dog Security

ARAS

Regio Control Veldt

Bydemes

Bosch Security Systems

Top Security

Milestone

i-Pro

Crown Security Services

20face

ASSA ABLOY

Explicate

Paraat

Eagle Eye Networks

De Beveiligingsjurist

CardAccess

SOBA

Paxton

VVNL

Advancis

Masset Solutions

HD Security

Seagate

CSL

Ajax Systems

BHVcertificaat.online

Multiwacht

Gold-IP

Add Secure

ASIS

Nenova

Hikvision

Centurion

Avigilon Alta

Trigion

VBN

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Kiwa

Alarm Meldnet

ADI

HID

NIBHV

Connect Security

SMC Alarmcentrale

EAL

CDVI

Akuvox

Sequrix

Eizo

G4S

Optex

VideoGuard

Securitas

Uniview

OSEC

SmartSD

Vier nieuwe verdachten in zaak rond fruitbedrijf

10 februari 2022
Redactie
08:57

De politie heeft vier verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij een aanslag rond de langdurige afpersingszaak rond fruitbedrijf De Groot in Hedel. De vier mannen komen uit Rotterdam en zijn onlangs in beeld gekomen.

De afgelopen twee jaar zijn er veel incidenten geweest rond deze zaak. Er werd brand gesticht, woningen werden beschoten en er werd schade aangericht met vuurwerkbommen. De nieuwe aanhoudingen hebben te maken met een zaak in mei vorig jaar die niet meteen op een aanslag leek. Aanvankelijk leek het te gaan om een vernieling van een ruit van een woning in Kerkdriel. Uit verder politieonderzoek bleek dat het de opzet was om een ruit in te gooien en met zwaar vuurwerk of een explosief veel schade aan te richten. De verdachten zijn mannen afkomstig uit Rotterdam. Ze zitten in beperkingen en zullen vrijdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Informatieavond
Het aantal verdachten in de omvangrijke zaak komt inmiddels uit op 26 personen. Deze week start een nieuwe reeks zittingen bij de rechtbank in Arnhem, waarin zaken worden behandeld die in 2020 hebben gespeeld. Maandagavond hebben het Openbaar Ministerie en de politie een informatieavond voor betrokkenen gehouden. Daarin is de planning van rechtszaken aan bod gekomen en is gesproken over de stand van zaken rond de veiligheidsmaatregelen. Hier worden verder geen mededelingen over gedaan.
Sinds juni vorig jaar hebben zich geen incidenten meer voorgedaan rond deze zaak. De politie was extra alert toen er eind november brand werd gesticht bij een kippenschuur in Hedel, omdat de schuur een link had met betrokkenen in deze zaak. Uit onderzoek is echter gebleken dat er geen verband is met de afpersingszaak. Er zijn drie minderjarigen uit de omliggende dorpen aangehouden voor de brandstichting.

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

Seagate

Videoguard

Suricat

SequriX

Wordt een partner