Beveiliging nieuws

Onze partners

Regio Control Veldt

i-Pro

G4S

Gold-IP

Dero Security Products

ADI

NIBHV

ASIS

ASSA ABLOY

Advancis

Hanwha Vision Europe

EAL

Paxton

De Beveiligingsjurist

Centurion

Bosch Security Systems

RoSecure

Uniview

Avigilon Alta

VBN

Crown Security Services

MPL

CDVI

Brivo

NetworxConnect

VAIBS

Milestone

GFT

Lobeco

Koninklijke Oosterberg

JMB Groep

PG Security Systems

VEB

2N

Oribi ID Solutions

Secusoft

Masset Solutions

Eagle Eye Networks

SmartSD

Bydemes

Unii

BHVcertificaat.online

Boon Edam

Paraat

20face

Traka ASSA ABLOY

Hikvision

Securitas

ARAS

SmartCell

Nimo Dog Security

SOBA

Optex

Add Secure

Explicate

DZ Technologies

CSL

OSEC

HID

Genetec

Alphatronics

Trigion

Dahua

Nenova

Akuvox

Multiwacht

Seris

VVNL

VideoGuard

HD Security

Sequrix

Alarm Meldnet

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Connect Security

CardAccess

Nimo Drone Security

Top Security

IDIS

Seagate

Kiwa

SMC Alarmcentrale

Eizo

Voordelen en mogelijkheden van camerabewaking in de cloud

1 januari 1970
Redactie
00:00

De cloud is de toekomst, roepen veel deskundigen. In de ICT is dat ook duidelijk te merken. De beveiligingsindustrie blijft voorlopig nog wat terughoudend. Cloudspecialist Eagle Eye Networks probeert al een aantal jaren met stijgend succes de markt te overtuigen van de voordelen van camerabewaking in de cloud. Nu is ook België aan de beurt.

Afgelopen week kwamen zo’n vijftig installateurs en eindgebruikers bijeen in een fraai kasteeltje in Mechelen om kennis te maken met de mogelijkheden van camerabewaking in de cloud. Dit op uitnodiging van Petra van Swinnen, die bij Eagle Eye Networks de uitdaging op zich genomen heeft om de Belgische, Luxemburgse en later de Franse markt te veroveren. Met een aantal gespecialiseerde collega’s vertelde zij hoe cloud-toepassingen in de samenleving langzaam maar zeker gemeengoed worden en waarom deze trend ook aan de beveiligingsindustrie niet voorbij zal gaan. “Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone en daar staan gemiddeld 38 cloudtoepassingen op”, vertelde Gabriel Breeman, vice-president Sales bij Eagle Eye Network. “Mensen willen tegenwoordig overal en altijd bij hun data kunnen komen en dat kan alleen als die data in de cloud staat. Helaas zijn veel beveiligingsleveranciers nog niet voldoende voorbereid op deze ontwikkeling, terwijl de verwachte veranderingen in de markt dat wel noodzakelijk maken. Anders is de kans groot dat tech-reuzen als Google en Amazon de markt overnemen.”

Dertien voordelen
Breeman somde de voordelen van de cloud op. Camerasystemen zijn plug&play snel te installeren, alle software blijft continu up-to-date, de gebruiker betaalt alleen voor wat hij nodig heeft, bestaande applicaties zijn eenvoudig te integreren, er worden duizenden analoge en digitale camera’s ondersteund, er kan gebruik worden gemaakt van nieuwe innovaties zoals analytics, de beelden worden veilig bewaard, er is geavanceerde beveiliging tegen cybercrime, beelden zijn altijd en overal toegankelijk, systemen kunnen flexibel groeien, de installatie is toekomstbestendig, alles kan eenvoudig voldoen aan alle regelgeving en de installateur hoeft niet over IT- expertise te beschikken. “We hebben elf eigen datacentra in onder andere Europa en zo’n 150 specialisten die zorgen voor de cybersecurity”, aldus de salesmanager.

Kunstmatige intelligentie
Swinnen noemde kunstmatige intelligentie (AI) als belangrijkste trend voor 2024. Het zal er volgens haar voor gaan zorgen dat bewakingscamera’s steeds vaker gebruikt gaan worden voor andere toepassingen dan beveiliging. AI zorgt er ook voor dat beelden beter dan voorheen gefilterd kunnen worden op relevantie, wat het aantrekkelijker maakt om ze door meldkamers te laten verwerken. Andere nieuwe mogelijkheden zijn bewaking van woningen waar thuis gewerkt wordt en kentekenplaatherkenning voor het beheer van parkeren en verkeersstromen. De dienstverlening van Eagle Eye Networks bevordert daarnaast de duurzaamheid, doordat bestaande infrastructuur en camera’s in de meeste gevallen behouden kunnen blijven.

Technische kennis
Salesmanager Stefan de Haas ging nader in op de voordelen die de cloud voor de installateur brengt. “Het blijft een uitdaging om aan voldoende technisch personeel te komen, vooral als het over ICT gaat. Met onze oplossing volstaat de kennis die installateurs al hebben. Zo kan je met dezelfde mensen veel meer betekenen voor de eindgebruiker. In plaats van dat je ingewikkelde servers moet installeren, kun je nu volstaan met het zetten van het vinkjes in de app. Zo lever je ook een product dat veel beter beantwoordt aan de wensen van de eindgebruiker. Die kan veel makkelijker beelden delen en AI gebruiken voor alarmering. Eindgebruikers behouden graag de regie over hun systemen en willen daarbij niet continu afhankelijk zijn van hun installateur.”

Bijzondere functies
Andreea Penciu ging dieper in op de mogelijkheden die kunstmatige intelligentie biedt. Zo zijn aan de hand van een eenvoudig signalement heel snel beelden terug te vinden waarop personen zijn te zien die aan dit signalement voldoen. Deze beelden zijn vervolgens net zo eenvoudig te delen met de politie, zonder dat die daarvoor speciale software nodig heeft. Bijzondere functies zijn wachtwoordbeveiliging en de mogelijkheid om beelden een vervaldatum mee te geven. Handig is volgens Penciu ook het dashboard voor installateurs, waarop nauwkeurig de status van elk systeem is af te lezen. Verder zijn de mogelijkheden om de bandbreedte te beheren. Dat is vooral in België van belang omdat bandbreedte voor het uploaden van beelden daar relatief duur is. Ook is met deze functie te voorkomen dat videoverkeer ten koste gaat van dataverkeer op hetzelfde netwerk.

gk

Deel dit artikel via:

Vlog

Premium partners

MPL

Seagate

Videoguard

Wordt een partner