Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

ASSA ABLOY

Trigion

Optex

2N

VEB

JMB Groep

Akuvox

EAL

Connect Security

Add Secure

Securitas

Uniview

ASIS

Eizo

Milestone

Crown Security Services

Genetec

DZ Technologies

NIBHV

SMC Alarmcentrale

Traka ASSA ABLOY

BHVcertificaat.online

CSL

Secusoft

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Alarm Meldnet

HID

Multiwacht

Dero Security Products

IDIS

Bosch Security Systems

Bydemes

Network Optix

Advancis

Gold-IP

Eagle Eye Networks

Sequrix

VAIBS

Unii

Explicate

Brivo

Service Centrale Nederland

Seris

Alphatronics

GFT

RoSecure

SmartCell

Nenova

Avigilon Alta

G4S

HD Security

VideoGuard

Nimo Drone Security

VVNL

CDVI

20face

Hanwha Vision Europe

ADI

Top Security

NetworxConnect

Paxton

Lobeco

Masset Solutions

Oribi ID Solutions

i-Pro

Ajax Systems

OSEC

PG Security Systems

Centurion

Paraat

Regio Control Veldt

CardAccess

Kiwa

VBN

Nimo Dog Security

SOBA

Seagate

ARAS

SmartSD

Voordelen van SaaS ten opzichte van On-Premise Software

23 april 2024
Redactie
05:23

In de digitale wereld van vandaag hebben organisaties meer opties dan ooit als het gaat om het kiezen van hun softwareoplossingen. Twee van de meest voorkomende modellen zijn Software-as-a-Service (SaaS) en on-premise software. Terwijl on-premise software traditioneel wordt geïnstalleerd en onderhouden op lokale servers, biedt SaaS een oplossing in de cloud waarbij de software via internet wordt geleverd. In dit artikel beschrijft SequriX de voordelen van SaaS ten opzichte van on-premise software.

On-premise software wordt meestal eenmalig aangeschaft en vereist een hoge initiële investering. Bovendien zijn de kosten voor ondersteuning en onderhoud van lokale servers moeilijk te berekenen. SaaS-modellen vereisen een lagere initiële investering vergeleken met on-premise oplossingen. Omdat SaaS-toepassingen worden gehost in de cloud, zijn er geen kosten voor de aanschaf, installatie en onderhoud van servers. In plaats daarvan wordt de software meestal geleverd via een abonnementsmodel, waardoor organisaties beter kunnen voorspellen wat ze uitgeven en biedt het betere schaalbaarheid omdat ze alleen betalen voor de middelen die ze daadwerkelijk gebruiken.

Schaalbaarheid en flexibiliteit
SaaS-oplossingen zijn meestal zeer schaalbaar en flexibel. Bedrijven kunnen gemakkelijk hun gebruikspatronen aanpassen door gebruikers toe te voegen of te verwijderen of aanvullende functies en capaciteiten te activeren. Dit stelt organisaties in staat om snel aan te passen aan veranderende zakelijke vereisten en innovatie te stimuleren zonder de noodzaak van lange ontwikkelingscycli of investeringen in nieuwe hardware.

Updates en onderhoud
SaaS voorkomt de noodzaak voor handmatige software-updates en onderhoud. SaaS-platformproviders zijn verantwoordelijk voor het leveren van updates en het waarborgen van systeembeveiliging. Dit betekent dat organisaties altijd toegang hebben tot de nieuwste functies en beveiligingsupdates zonder de noodzaak van interne IT-bronnen. On-premise software daarentegen vereist vaak uitgebreid intern onderhoud en kan leiden tot langdurige uitvaltijd terwijl updates worden geïmplementeerd.

Toegankelijkheid en samenwerking
Vanwege de op cloud gebaseerde aard van SaaS-oplossingen kunnen gebruikers overal en vanaf verschillende apparaten toegang krijgen tot de software. Het is mogelijk om de software zonder internetverbinding te gebruiken. Internet is alleen nodig voor het synchroniseren van gegevens tussen de cloud en het eindapparaat. Dit bevordert samenwerking en flexibiliteit in werkprocessen, vooral in bedrijven met teams die op verschillende locaties opereren of werknemers die op afstand werken. On-premise oplossingen vereisen daarentegen vaak toegang tot het lokale netwerk van het bedrijf, wat de toegankelijkheid kan beperken.

Veiligheid
Hoewel veiligheidszorgen vaak een punt van zorg zijn bij het gebruik van op cloud gebaseerde diensten, investeren SaaS-providers doorgaans aanzienlijke middelen in de beveiliging van hun platforms. Dit omvat het gebruik van versleutelingstechnologieën, meerlaagse beveiligingsmaatregelen en regelmatige beveiligingsaudits (bijv. ISO 27001 en 9001). Voor veel organisaties kunnen deze beveiligingsmaatregelen vaak verder gaan dan wat ze intern kunnen implementeren om hun on-premise systemen te beschermen.
Over het algemeen bieden SaaS-oplossingen een aantal voordelen ten opzichte van traditionele on-premise softwareoplossingen. Van kostenefficiëntie en schaalbaarheid tot verbeterde toegankelijkheid en beveiliging, er zijn veel redenen waarom bedrijven voor SaaS kiezen en waarom dit principe zich al duidelijk heeft gevestigd op de softwaremarkt.

Deel dit artikel via:

Vlog 11

Premium partners

SequriX

Seagate

Videoguard

Suricat

Wordt een partner