Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Eizo

Crown Security Services

Seagate

PG Security Systems

ASIS

De Beveiligingsjurist

Hikvision

Bosch Security Systems

Sequrix

VBN

Hanwha Vision Europe

HID

20face

Advancis

Securitas

Add Secure

Explicate

ADI

Service Centrale Nederland

Ajax Systems

Trigion

Alarm Meldnet

VideoGuard

HD Security

Bydemes

Traka ASSA ABLOY

CSL

RoSecure

SmartSD

i-Pro

Oribi ID Solutions

Lobeco

DZ Technologies

Secusoft

Unii

Brivo

Eagle Eye Networks

Uniview

Centurion

VEB

Genetec

CDVI

G4S

Paxton

2N

JMB Groep

Seris

Optex

Masset Solutions

CardAccess

IDIS

EAL

Kiwa

Paraat

Top Security

GFT

Dero Security Products

VAIBS

SMC Alarmcentrale

VVNL

Akuvox

Alphatronics

ARAS

NetworxConnect

Regio Control Veldt

Nimo Drone Security

OSEC

Nenova

SmartCell

Avigilon Alta

Gold-IP

BHVcertificaat.online

NIBHV

ASSA ABLOY

SOBA

Connect Security

Multiwacht

Nimo Dog Security

Milestone

‘We zien VideoGuard echt als onderdeel van ons team’

20 januari 2023
Redactie
06:43

VideoGuard noemt zichzelf Value Added Distributor. Dat houdt in dat het bedrijf niet alleen producten verkoopt, maar ook ondersteuning biedt bij het zo optimaal mogelijk toepassen ervan. Handig voor kleinere installateurs die de benodigde kennis niet zelf in huis hebben, maar ook grote partijen maken dankbaar gebruik van deze specialistische dienstverlening. We spraken hierover met Alex Blanken, manager Procurement bij Chubb Fire & Security.

Alex Blanken werkt zelf sinds 2020 bij Chubb Fire & Security, maar voor zijn tijd werd ook al geruime tijd samengewerkt met VideoGuard. “Het gaat dan vooral om oplossingen met combinaties van camerasystemen van Bosch en software van Genetec. Aanvankelijk hadden we daarvoor meerdere leveranciers, maar het bleek handiger om VideoGuard als hoofdleverancier aan te houden. Niets ten nadele van de andere distributeurs, maar als we kijken naar de sterke punten komt deze in relatie met Bosch en Genetec toch wel als ideale partner naar voren.”

Heel slimme ideeën
Wat Blanken vooral aanspreekt is dat VideoGuard als niet al te grote organisatie erg flexibel is en snel reageert. “Distributeurs kunnen soms als dozenschuivers acteren, maar VideoGuard is dat absoluut niet. Bij projecten met complexe vraagstukken is het echt de deskundige ondersteuning die het verschil maakt. Mooi is ook dat we onze klanten bij hen kunnen uitnodigen en eventueel een testopstelling kunnen laten zien. Ze hebben veel verstand van de materie en uitstekende connecties met de fabrikanten Bosch en Genetec. Wat we ook waarderen is dat ze vaak met heel slimme ideeën komen, die kostenbesparend werken voor ons en dus ook voor de klant. We zien ze echt als onderdeel van ons team.”

Belangrijke toegevoegde waarde
De manager Procurement van Chubb Fire & Security waardeert met name ook de ondersteuning die geboden wordt als de klant een oplossing nodig heeft dat niet ‘op de plank’ ligt. “Onze verkoopafdeling heeft regelmatig te maken met klanten die aan ons vragen hoe wij hun beveiliging zouden willen organiseren. Nu hebben wij aardig wat ervaring in huis, maar vooral als het om Genetec gaat doen wij dan toch graag een beroep op de specialisten bij VideoGuard. We leggen hen voor wat we zelf in gedachten hebben, waarna zij er nog eens goed en kritisch naar kijken en dan vaak met slimmigheidjes komen waar we zelf nog niet aan gedacht hadden. Dat beschouwen we als belangrijke toegevoegde meerwaarde.”

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner