Wie wordt de nieuwe Security Professional van het Jaar?

Wordt het André Minderman van de Security Adviesgroep, Jan Verkaar van Security Facility Services of Frank van der Linden van Security Expert Register Nederland? Deze drie topspecialisten zijn genomineerd voor de verkiezing van de nieuwe Security Professional van het Jaar, die plaatsvindt op 22 september.

Elke twee jaar organiseert de Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland (VBN) de verkiezing ‘Security Professional van het Jaar’. In aanmerking komen security professionals van binnen én buiten de VBN, die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het vakgebied en het algemene belang binnen de veiligheidszorg. De huidige Security Professional van het Jaar is Armand van Bercheycke van AIB Safetech en SOBA security opleidingen. Hij werd voorafgegaan door Hélène Minderman van Transport & Logistiek Nederland, Arjen Appelman van AES Consultancy, Harm van Dijk van ING, Berndt Rif van De Nederlandsche Bank en Willem van Egmond van T Mobile.

Ambassadeur
De Security Professional van het Jaar krijgt een ambassadeursrol binnen de VBN om de activiteiten van de vereniging breder onder de aandacht te brengen. Hij/zij wordt tevens voor twee jaar voorzitter van de Nationale Denktank Integrale Beveiliging, waarin ook de twee voorgaande Security Professionals van het Jaar zitting hebben, alsmede zes andere specialisten, die door de Security Professionals van het Jaar worden geselecteerd. De Nationale Denktank Integrale Beveiliging is een zelfstandig orgaan, dat ontstaan is vanuit de VBN. Voor elke verkiezing worden uit de aanmeldingen drie genomineerden geselecteerd. Selectiecriteria zijn onder andere verdiensten voor het vakgebied, inspirerend vermogen, vakmanschap en leiderschap. De leden van de VBN kiezen uit de drie genomineerden de nieuwe Security Professional van het jaar.

Congres
Voorafgaand aan de verkiezing vindt een door de Nationale Denktank Integrale Beveiliging georganiseerd congres plaats. Tijdens dit congres verzorgen consultant and security risk manager Marcel Spit en Rob van Nuland van Eurotempest een inleiding over ‘het aanbrengen van structuur in security’. Forensisch psycholoog Bram van der Meer en Arjen Appelman van AES Consultancy gaan het hebben over ‘de mens in security’ en Hélène Minderman van Techniek Nederland en specialist ondermijning Christiaan Los van de politie gaan in op het onderwerp ‘samenwerking in security’. Daarna houdt Henk van Ee van Saxion een lezing over ondermijning en cybersecurity. Het evenement vindt plaats in het Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. Aanmelden is nog mogelijk via deze link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Deel dit artikel via: