Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nenova

GFT

G4S

SMC Alarmcentrale

Seris

EAL

2N

Nimo Drone Security

Hanwha Vision Europe

DZ Technologies

Dero Security Products

HD Security

Top Security

Centurion

Masset Solutions

Milestone

i-Pro

Service Centrale Nederland

Nimo Dog Security

HID

Trigion

De Beveiligingsjurist

Paraat

Advancis

Secusoft

Lobeco

OSEC

Securitas

Genetec

Brivo

VideoGuard

VAIBS

Bydemes

Optex

Gold-IP

Crown Security Services

ARAS

Multiwacht

Add Secure

Eizo

ASIS

BHVcertificaat.online

ASSA ABLOY

Alarm Meldnet

NetworxConnect

Oribi ID Solutions

NIBHV

SmartCell

Alphatronics

Unii

20face

PG Security Systems

CardAccess

VBN

SmartSD

Sequrix

ADI

Bosch Security Systems

Hikvision

Kiwa

Ajax Systems

CSL

Traka ASSA ABLOY

Uniview

Seagate

IDIS

CDVI

RoSecure

Avigilon Alta

JMB Groep

VVNL

SOBA

Regio Control Veldt

Eagle Eye Networks

Akuvox

Explicate

VEB

Connect Security

Paxton

Windows 8 krijgt ingebouwde antivirus

15 september 2011
Redactie
15:47

Microsoft heeft met de lancering van een developer preview gisteren, mensen gelegenheid gegeven ervaring op te doen met Windows 8. Het nieuwe besturingssysteem is geschikt voor zakelijk gebruik en een stuk veiliger, aldus Microsoft.

Microsoft heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd, onder andere op het gebied van beheer, beveiliging en gebruiksgemak. Het beheer en de beveiliging van opgeslagen data is vereenvoudigd in Windows 8. Er zijn een aantal nieuwe beveiligingsfuncties. Zo is er ingebouwde anti-malware software van Windows Defender. De functie Measured boot zorgt ervoor dat malware en rootkits buiten Windows 8 wordt gehouden. Tijdens de presentatie op de BUILD conferentie werd getoond dat Defender in Windows 8 een bijzonder lage belasting voor het systeem is. Hierdoor zullen Windows 8 computers sneller en veiliger zijn aldus Microsoft.

Windows 8 UI Metro

Met het bekende Applocker kunnen bedrijven voor hun werknemers beslissen welke applicaties de gebruiker mag starten en met de functie Bitlocker kunnen systeembeheerders belangrijke data beveiligen met encryptie. De ICT afdeling kan aan hun werknemers een usb-stick geven waarop Windows 8 staat met applicaties, data en andere toepassingen. Na gebruik kunnen ze de pc afsluiten waarbij de pc leeg blijft en alle informatie op de usb-stick staat.

IE 10 in Windows 8

De developer preview was na korte tijd al een half miljoen keer gedownload. De nieuwe MetroUI-interface is afkomstig van het Windows Phone 7-besturingssysteem en is speciaal bedoeld voor aanraakgevoelige schermen. Een aanraakscherm is weliswaar geen vereiste, het kan ook met een toetsenbord en muis worden bediend, maar je vingers beginnen te kriebelen als je Windows 8 gebruikt zonder aanraakscherm. MetroUI is de interface van Windows 8 die gebruikmaakt van ’tegels’. Een tegel kan een link naar een programma zijn, maar kan ook informatie geven. De MetroUI moet het startpunt worden voor elke Windows 8 gebruiker, of dat nou draait op een tablet, laptop of desktop systeem.

IE 10 voor tablet in Windows 8

De testversie van Windows 8 is voor iedereen te downloaden, computertotaal heeft een tip hoe deze vanaf een usb-stick is te installeren.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner