Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Oribi ID Solutions

20face

Regio Control Veldt

G4S

Connect Security

ADI

CardAccess

GFT

Optex

Genetec

Multiwacht

Trigion

Sequrix

Bosch Security Systems

Eizo

VVNL

HD Security

Paraat

SmartCell

ASIS

PG Security Systems

IDIS

Gold-IP

Advancis

Ajax Systems

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Unii

Centurion

OSEC

Nenova

NIBHV

SMC Alarmcentrale

De Beveiligingsjurist

Nimo Drone Security

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

VBN

HID

Hanwha Vision Europe

Bydemes

Uniview

Seagate

BHVcertificaat.online

Kiwa

Paxton

Masset Solutions

DZ Technologies

NetworxConnect

ARAS

EAL

Hikvision

SmartSD

VEB

CSL

Crown Security Services

Add Secure

RoSecure

Alphatronics

2N

Alarm Meldnet

Avigilon Alta

Eagle Eye Networks

SOBA

Brivo

Seris

CDVI

Dero Security Products

Akuvox

VAIBS

Explicate

JMB Groep

Milestone

VideoGuard

i-Pro

Service Centrale Nederland

Top Security

Secusoft

Securitas

Winnaar V-factor: ‘Wat je uitstraalt, krijg je terug’

16 december 2019
Redactie
13:54

Recent won Saskia Strobos van Trigion de V-factor, de jaarlijkse award voor particuliere beveiligers. Dit omdat zij volgens de jury de juiste combinatie heeft van goed getraind zijn, verantwoordelijkheidsgevoel en enthousiasme voor het beveiligingsvak. Maar wie is zij en wat doet zij?

Vier jaar werkt Saskia Strobos nu als security host bij Trigion. Met drukke dagen en een intensieve werkplek, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) in Ter Apel, zou je kunnen denken dat Saskia een zware baan heeft. Maar daar denkt zij zelf heel anders over. “Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk en geniet ik er ook echt van. Ik ben dan ook heel blij dat ik nu een vast contract heb en voorlopig kan blijven doen wat ik het liefste doe”, zegt een stralende Saskia.

Veel te rustig
Helemaal toevallig is het niet, dat Saskia in de beveiliging werkt. Haar vader was vroeger beveiliger in een gevangenis; een wereld die Saskia toen al zeer interessant vond. Toch koos zij eerst voor een totaal andere carrière, namelijk die van schoonheidsspecialiste en pedicure. “Dat was echt niets voor mij”, lacht Saskia, “veel te rustig! Ik houd van bedrijvigheid en praat graag. Cliënten komen bij een schoonheidsbehandeling toch ook voor hun rust, dus dat was geen goede combinatie.” Toen Saskia in de zwangerschap van haar eerste kindje haar baan kwijtraakte, zag zij haar kans schoon om een carrièreswitch te maken. Al ging dat niet helemaal volgens de normale route. Saskia vertelt: “Ik was voor een afspraak bij het UWV en liep daar de rayonmanager van Trigion tegen het lijf. We hadden zo’n leuk gesprek over het vak, dat ik helemaal enthousiast raakte. Eenmaal thuis baalde ik enorm dat ik zijn kaartje niet had gevraagd. Uit het gesprek wist ik dat hij een bekende was van een vriendin van mijn moeder. Ik heb die vriendin toen om zijn nummer gevraagd en hem gebeld. Toen hij niet opnam heb ik hem een berichtje gestuurd dat ik vandaag nog kon beginnen. Hij was blij verrast en bood me een opleiding en een baan aan. Eerst nog op uitzendbasis en nu dus in vaste dienst.”

Verhaal
Hoe reageerde de omgeving Saskia haar nieuwe baan? “Eigenlijk vond iedereen het wel bij me passen”, zegt Saskia. En dat vond de jury van de V-factor 2019 klaarblijkelijk ook. Saskia won de jaarlijkse award voor particuliere beveiligers omdat zij ‘de juiste combinatie heeft van goed getraind zijn, verantwoordelijkheidsgevoel en enthousiasme voor het beveiligingsvak’. Zelf zegt Saskia erover: “Als je in de beveiliging wilt werken, moet je over een aantal eigenschappen beschikken. De belangrijkste eigenschappen zijn, denk ik, empathisch vermogen en doortastendheid en die heb ik beide. Zoals ik ook in mijn nominatiefilmpje voor de V-factor 2019 vertelde, staat de V die wij op ons uniform dragen voor mij voor verbondenheid. Ik probeer altijd door te vragen en er zo achter te komen wat er écht aan de hand is; waar bijvoorbeeld hun agressie vandaan komt. Op een locatie als het asielzoekerscentrum is het heel belangrijk om te kijken naar de vraag achter de vraag. De mensen die daar verblijven, hebben allemaal een verhaal en niet per se een leuk verhaal.”

Positief
Wat maakt het werk van Saskia, naast het contact met mensen, nog meer zo leuk? “Ik hou van bedrijvigheid’, antwoordt Saskia, “en die is er in Ter Apel zeker! Als Security Host ben je met duizend dingen tegelijk bezig. Ik beman de receptie van de opvanglocatie, hier komen mensen na hun aanmelding. Ik ben me er heel erg bewust van dat ik het visitekaartje ben van Trigion, maar ook van het COA. Ik beantwoord telefoontjes, sta mensen aan de balie te woord en zorg ervoor dat alles vloeiend verloopt. Never a dull moment!” Zou ze op een andere locatie dan het COA net zo gelukkig zijn? “Absoluut!”, zegt Saskia beslist. “Werkgeluk wordt voor mij niet bepaald door de locatie, maar door wat je er zelf van maakt. Wat je uitstraalt, krijg je terug. So be positive!”

Bron: Facilicom

Deel dit artikel via:

Vlog 6

Premium partners

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner