Zelfsluitend veiligheidsslot Nemef 4100 plus

Nemef komt met een SKG**® veiligheidsslot dat de voordeur automatisch op slot draait. Door een slimme zelfvergrendeling valt de nachtschoot direct in het slot en hoeft de deur nooit meer met de sleutel op slot gedraaid te worden.

Het Nemef 4100 plus veiligheidsslot is geschikt voor houten deuren die als voordeur dienen. Het slot is verkrijgbaar in een blokschoot- of haakschootuitvoering. Een haakschoot biedt extra veiligheid omdat er geen wig te drijven is tussen de deur en het kozijn. Het slot is SKG**® gecertificeerd en voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Doordat de deur automatisch op slot gaat, is het vanaf de buitenzijde niet mogelijk om de deur open te flipperen met een pasje.
Nemef heeft ook over de vluchtveiligheid nagedacht. Mocht er brand of paniek uitbreken, dan moet men naar buiten kunnen zonder de sleutel nodig te hebben. Met de EasyExit-functie kan de deur van binnenuit eenvoudig geopend worden door de deurkruk naar beneden te drukken. De deur opent dan direct.
Nemef 4100 plus is uitwisselbaar met veel toegepaste veiligheidssloten, zoals Nemef 1279, 4109 en 4119. Het slot is eenvoudig zelf te monteren zonder dat hier moeilijk boor- of freeswerk aan te pas hoeft te komen. Het bestaande deurbeslag en de cilinder in de deur kunnen behouden blijven.

Deel dit artikel via: