Zoon ziet via camera live hoe bejaarde moeder wordt beroofd

De politie wist in Den Haag drie vrouwen en een man op heterdaad aan te houden, nadat zij op rooftocht waren geweest in de woning van een 82-jarige vrouw. De vier waren met een babbeltruc de woning binnengedrongen, maar werden via een camerasysteem betrapt door de zoon van de vrouw. Die belde meteen 112.

Dankzij een bewakingscamera in de woning kon de zoon van het 82-jarige slachtoffer zien dat onbekende personen in haar woning aan de Nevenstede bezig waren met het doorzoeken van kasten. Hij belde 112 en vijftien minuten later stond de politie voor de deur. Nadat werd aangebeld, deed een van de verdachten open.

Nieuwe buren
De vier bleken zich te hebben voorgesteld als de nieuwe buren van de vrouw en wilde de kennismaking vieren met cake. Terwijl een van de vrouwen hielp met het snijden van de cake, doorzochten de anderen de woning. Het ging om drie vrouwen van 23, 28 en 59 jaar en een 50-jarige man. De jongste verdachte komt uit Capelle aan den IJssel en de anderen uit Rotterdam. De politie doet verder onderzoek.

Deel dit artikel via: