Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Bydemes

Kiwa

RoSecure

GFT

Akuvox

Regio Control Veldt

Seagate

Trigion

SOBA

Seris

VideoGuard

Ajax Systems

HID

Eagle Eye Networks

Avigilon Alta

Explicate

ADI

Bosch Security Systems

NIBHV

EAL

CDVI

Uniview

Add Secure

Hanwha Vision Europe

Securitas

20face

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

HD Security

ASIS

i-Pro

Genetec

G4S

Lobeco

OSEC

Sequrix

2N

Crown Security Services

Alphatronics

Nimo Drone Security

Gold-IP

SMC Alarmcentrale

ASSA ABLOY

SmartCell

VBN

Centurion

Multiwacht

PG Security Systems

Milestone

Nenova

VEB

Connect Security

Traka ASSA ABLOY

Eizo

BHVcertificaat.online

Hikvision

Paraat

Brivo

Nimo Dog Security

Secusoft

JMB Groep

Optex

ARAS

Top Security

Dero Security Products

VAIBS

CSL

Paxton

CardAccess

SmartSD

IDIS

Unii

VVNL

Masset Solutions

Service Centrale Nederland

NetworxConnect

Alarm Meldnet

Advancis

DZ Technologies

Windows 8 krijgt ingebouwde antivirus

15 september 2011
Redactie
15:47

Microsoft heeft met de lancering van een developer preview gisteren, mensen gelegenheid gegeven ervaring op te doen met Windows 8. Het nieuwe besturingssysteem is geschikt voor zakelijk gebruik en een stuk veiliger, aldus Microsoft.

Microsoft heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd, onder andere op het gebied van beheer, beveiliging en gebruiksgemak. Het beheer en de beveiliging van opgeslagen data is vereenvoudigd in Windows 8. Er zijn een aantal nieuwe beveiligingsfuncties. Zo is er ingebouwde anti-malware software van Windows Defender. De functie Measured boot zorgt ervoor dat malware en rootkits buiten Windows 8 wordt gehouden. Tijdens de presentatie op de BUILD conferentie werd getoond dat Defender in Windows 8 een bijzonder lage belasting voor het systeem is. Hierdoor zullen Windows 8 computers sneller en veiliger zijn aldus Microsoft.

Windows 8 UI Metro

Met het bekende Applocker kunnen bedrijven voor hun werknemers beslissen welke applicaties de gebruiker mag starten en met de functie Bitlocker kunnen systeembeheerders belangrijke data beveiligen met encryptie. De ICT afdeling kan aan hun werknemers een usb-stick geven waarop Windows 8 staat met applicaties, data en andere toepassingen. Na gebruik kunnen ze de pc afsluiten waarbij de pc leeg blijft en alle informatie op de usb-stick staat.

IE 10 in Windows 8

De developer preview was na korte tijd al een half miljoen keer gedownload. De nieuwe MetroUI-interface is afkomstig van het Windows Phone 7-besturingssysteem en is speciaal bedoeld voor aanraakgevoelige schermen. Een aanraakscherm is weliswaar geen vereiste, het kan ook met een toetsenbord en muis worden bediend, maar je vingers beginnen te kriebelen als je Windows 8 gebruikt zonder aanraakscherm. MetroUI is de interface van Windows 8 die gebruikmaakt van ’tegels’. Een tegel kan een link naar een programma zijn, maar kan ook informatie geven. De MetroUI moet het startpunt worden voor elke Windows 8 gebruiker, of dat nou draait op een tablet, laptop of desktop systeem.

IE 10 voor tablet in Windows 8

De testversie van Windows 8 is voor iedereen te downloaden, computertotaal heeft een tip hoe deze vanaf een usb-stick is te installeren.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner