Beveiliging nieuws

Onze partners

Nimo Drone Security

ASSA ABLOY

20face

Eizo

Avigilon Alta

VideoGuard

Ajax Systems

Masset Solutions

VBN

Eagle Eye Networks

Milestone

SMC Alarmcentrale

NetworxConnect

Add Secure

Multiwacht

De Beveiligingsjurist

VVNL

ASIS

Sequrix

Nenova

BHVcertificaat.online

Unii

GFT

Gold-IP

ADI

ARAS

Crown Security Services

SmartSD

Hanwha Vision Europe

Centurion

Dero Security Products

Seris

Kiwa

SOBA

Nimo Dog Security

CSL

Traka ASSA ABLOY

G4S

JMB Groep

CDVI

Alarm Meldnet

Paraat

i-Pro

Seagate

Connect Security

VAIBS

Hikvision

Brivo

2N

Genetec

Lobeco

Bydemes

VEB

Explicate

IDIS

Optex

Uniview

Oribi ID Solutions

Advancis

Regio Control Veldt

Service Centrale Nederland

DZ Technologies

Bosch Security Systems

Akuvox

Secusoft

Alphatronics

NIBHV

Trigion

CardAccess

HD Security

SmartCell

PG Security Systems

Paxton

Top Security

OSEC

HID

EAL

RoSecure

Securitas

Enschede krijgt EU-subsidie voor ontwikkeling drone-technologie

29 augustus 2019
Redactie
04:39

Enschede krijgt van de Europese Commissie 1,1 miljoen euro subsidie om ontwikkeling en toepassing van nieuwe drone-technologieën te stimuleren. Dat meldt het Financieel Dagblad. Het stimuleringsprogramma heet ‘Aerial Uptake’ en moet de Europese drone-industrie aanjagen.

In ‘Aerial Uptake’ werken negen organisaties uit zes verschillende Europese landen samen. Enschede krijgt de leiding over het project. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van drones, zoals inspecties en het bezorgen van goederen, maar ook naar de risico’s die aan het sterk toenemende gebruik verbonden zijn. Zo botste eind juni een drone bijna tegen een traumahelikopter die wilde landen bij Medisch Spectrum Twente. Om dit soort incidenten tegen te gaan heeft drone-testcentrum Space 53 begin augustus een radar opgesteld, die illegale drones moet signaleren.

Drone-hoofdstad
Er zijn inmiddels verschillende gemeenten die de ‘drone-hoofdstad van Nederland of zelfs heel Europa willen worden. Enschede en Valkenburg hebben de verst gevorderde plannen op dit gebied. De gemeente Enschede besloot echter in juni om daar niet langer geld in te investeren. Die tegenvaller wordt nu op Europees niveau gecompenseerd. Met het geld kan worden onderzocht hoe drones zijn in te zetten in de samenleving en wat voor beleid nodig is om dat op een verantwoorde manier mogelijk te maken.
Op het moment is er nog altijd geen duidelijke, Europese regelgeving voor het gebruik van drones. Door praktisch alles te verbieden probeert Nederland incidenten tegen te gaan, maar dat werkt ook zeer belemmerend voor een legitieme en zinvolle inzet van drones. Hobbyisten trekken zich van deze regels nauwelijks iets aan en schromen er niet voor om zelfs in de buurt van luchthavens te vliegen. De bedoeling is dat er in 2020 Europese regelgeving komt. Die houdt onder andere in dat niet hoger dan 120 meter gevlogen mag worden en dat een chip moet zijn ingebouwd die voorkomt dat er in de buurt van vliegvelden en ziekenhuizen wordt gevlogen.

Deel dit artikel via:

Vlog 4

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner