Beveiliging nieuws

Onze partners

Regio Control Veldt

SMC Alarmcentrale

Bosch Security Systems

Brivo

VEB

Securitas

JMB Groep

Top Security

Gold-IP

Seagate

Eizo

OSEC

HID

Bydemes

Advancis

VBN

CDVI

SOBA

VVNL

Ajax Systems

Uniview

Secusoft

VAIBS

ASIS

PG Security Systems

DZ Technologies

Avigilon Alta

GFT

G4S

Alarm Meldnet

Unii

HD Security

20face

Milestone

Service Centrale Nederland

Akuvox

IDIS

Dero Security Products

CardAccess

CSL

NetworxConnect

Paraat

Trigion

SmartCell

Multiwacht

2N

Nimo Dog Security

Add Secure

VideoGuard

ASSA ABLOY

EAL

ARAS

Seris

De Beveiligingsjurist

BHVcertificaat.online

Centurion

Connect Security

Optex

Crown Security Services

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

Hanwha Vision Europe

ADI

Kiwa

i-Pro

Nimo Drone Security

Genetec

Paxton

Sequrix

Masset Solutions

RoSecure

Nenova

Lobeco

Oribi ID Solutions

Alphatronics

Explicate

Hikvision

Eagle Eye Networks

SmartSD

Integratie beveiliging en logistieke processen

13 april 2020
Redactie
11:16

Beveiligingstechniek biedt vaak diverse mogelijkheden om naast de primaire taak ook operationele processen te ondersteunen. Vooral in de logistiek is dat te zien, zo bleek tijdens een door Hikvision georganiseerd webinar.

Tijdens het webinar was te zien dat er verschillende soorten beveiligingsoplossingen bestaan voor de logistieke sector. Van perimeterbeveiliging aan de buitenste randen van een logistiek centrum met onder andere toegangssystemen met kentekenherkenning, tot aan toegangsbeheer met bijvoorbeeld vingerafdrukken of gezichtsherkenning binnen het gebouw zelf. Bijzonder was een al of niet mobiel systeem dat beelden van de onderzijde van een voertuig koppelt aan het kenteken. Zo wordt fraude met kentekens tegengegaan. Een heel andere mogelijkheid was het gebruik van thermische camera’s ter ondersteuning van een brandmeldinstallatie. Met deze thermische camera’s kunnen bepaalde vormen van brand beter en sneller worden gedetecteerd dan met conventionele rookmelders.

Logistieke processen
Naast de beveiligingsoplossingen zijn er ook de oplossingen gericht op de logistieke processen. Zo toonde Hikvision een volledig parcel tracking-systeem. Dit systeem koppelt het scannen van barcodes aan camerabeelden, zodat een bepaald pakket door het hele magazijn gevolgd kan worden middels opgenomen beelden. Met de Ultra Wide Band (UWB) detectoren kan men zelfs in real-time de locatie van een bepaald pakket bepalen, zelfs wanneer het ergens in een stelling in het logistieke centrum staat.
Hikvision kan vrachtwagens binnen en buiten compleet met camera’s behangen. Zo zijn alle dode hoeken in beeld te brengen, wordt manoeuvreren een stuk makkelijker en is er na een ongeval visueel bewijsmateriaal voorhanden.

Integratie
Aan het webinar nam ook Hikvision Technology Partner Qognify (vroeger bekend als SeeTec) deel met een presentatie door Alarich Pflaumbaum. Tijdens deze presentatie werd meer inzicht gegeven in het managementplatform Cayuga Multi Solution Platform van Qognify, waarin verschillende soorten bestaande logistieke processen en systemen geïntegreerd kunnen worden. Uiteraard is deze integratie er ook met Hikvision, waardoor een bestaand logistiek systeem zonder veel moeite uitgebreid kan worden met nieuwe en innovatieve technologie.

Het volledige webinar is hier terug te zien.

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner