Beveiliging nieuws

Onze partners

Traka ASSA ABLOY

GFT

Sequrix

Explicate

CSL

RoSecure

i-Pro

Kiwa

Unii

VideoGuard

ADI

Crown Security Services

Eagle Eye Networks

VBN

Hanwha Vision Europe

Top Security

Gold-IP

Secusoft

Nenova

CDVI

Bosch Security Systems

Avigilon Alta

SmartCell

VVNL

Connect Security

Centurion

Oribi ID Solutions

Seris

G4S

20face

HID

Service Centrale Nederland

BHVcertificaat.online

Securitas

De Beveiligingsjurist

ASIS

Genetec

JMB Groep

EAL

Alarm Meldnet

NIBHV

Ajax Systems

Paraat

ASSA ABLOY

Lobeco

Masset Solutions

ARAS

IDIS

CardAccess

Hikvision

VAIBS

Eizo

SOBA

HD Security

Brivo

Nimo Drone Security

Nimo Dog Security

OSEC

Seagate

VEB

Trigion

PG Security Systems

SmartSD

Milestone

2N

NetworxConnect

Advancis

Dero Security Products

Multiwacht

Add Secure

Optex

Paxton

SMC Alarmcentrale

DZ Technologies

Regio Control Veldt

Bydemes

Akuvox

Alphatronics

Uniview

Dankzij proef met bodycams geen overval meer op pizzabezorgers

5 mei 2022
Redactie
10:12

De proef waarbij maaltijdbezorgers van pizzaketen Domino’s in Utrecht op pad gingen met een bodycam is succesvol verlopen. Volgens Colin Voetee, adviseur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CVV), is sinds de start van de pilot geen enkele bezorger van de pizzaketen in Utrecht overvallen.

Het experiment met de bodycams ging in november vorig jaar van start nadat meerdere pizzabezorgers in en rond Utrecht waren overvallen. De gemeente Utrecht, het CVV en Domino’s wilden meer aandacht voor het probleem, omdat met name berovingen heel veel impact hebben op de vaak jonge bezorgers. Uit eerdere pilots in onder meer Emmeloord, Nijmegen en Rotterdam bleken bodycams een goed middel om overvallen te voorkomen. Ook voelen maaltijdbezorgers zich veiliger dankzij de camera’s.

Alarmknop
De proef in Utrecht vond plaats in de wintermaanden, omdat dit het jaargetijde is waarin relatief veel overvallen op maaltijdbezorgers plaatsvinden. De deelnemers konden de camera aanzetten wanneer zij te maken kregen met een onveilige situatie. Uit de evaluatie blijkt nu dat de maaltijdbezorgers de alarmknop op de bodycam geen enkele keer hebben hoeven te gebruiken. CCV-adviseur Colin Voetee: “We wisten van eerdere proeven met de bodycam dat maaltijdbezorgers zich veiliger voelen en dit is natuurlijk een prachtige uitkomst. De gemeente Utrecht laat met deze pilot zien dat zij het probleem graag willen aanpakken en dat ook Domino’s het serieus neemt. Zij hebben veiligheid hoog in het vaandel staan. Maar het is ook heel fijn dat we met de bodycams een veiliger gevoel creëren.” De Utrechtse proef is inmiddels beëindigd. Of Domino’s zijn personeel structureel gaat uitrusten met bodycams is niet duidelijk. Volgens Voetee is het voor criminelen überhaupt niet meer zo interessant om pizzabezorgers te overvallen. “De meesten gaan namelijk niet meer met cash op pad.”

Deel dit artikel via:

Vlog 3

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner