Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

20face

Brivo

HD Security

De Beveiligingsjurist

IDIS

Seagate

Nimo Dog Security

Optex

Dero Security Products

Regio Control Veldt

Hanwha Vision Europe

Uniview

CSL

NIBHV

Alarm Meldnet

Alphatronics

Unii

Oribi ID Solutions

Paxton

i-Pro

Crown Security Services

Multiwacht

Ajax Systems

CardAccess

Bosch Security Systems

VBN

Secusoft

EAL

Akuvox

Hikvision

Centurion

Nimo Drone Security

SMC Alarmcentrale

Service Centrale Nederland

Top Security

PG Security Systems

Connect Security

Paraat

Eizo

OSEC

Lobeco

SmartCell

Kiwa

ASIS

SmartSD

JMB Groep

HID

Nenova

Masset Solutions

VAIBS

Trigion

Securitas

GFT

Milestone

2N

Gold-IP

Seris

CDVI

BHVcertificaat.online

VideoGuard

NetworxConnect

Genetec

Add Secure

DZ Technologies

SOBA

Traka ASSA ABLOY

VEB

Eagle Eye Networks

VVNL

ADI

G4S

ARAS

ASSA ABLOY

Explicate

Sequrix

Advancis

RoSecure

Bydemes

Avigilon Alta

Nieuw brandmeldsysteem en PSIM voor meubelgigant

25 juli 2023
Redactie
09:05

Masset Solutions is gestart met het vervangen van de brandmeldinstallatie in de showroom, de parkeergarage en het magazijn van een Zweedse meubelgigant in Duiven. Ook gaat het bedrijf er een Physical Security Information Management (PSIM) systeem van WinGuard op maat inrichten.

De oude installatie voldeed niet meer aan de veiligheidseisen en daarom zal er dit jaar door Masset Solutions een nieuwe gecertificeerde brandmeldinstallatie geplaatst worden. Dat gaat gebeuren in een nauwe samenwerking met partnerbedrijf Technice. Mede dankzij hun bekendheid op de locatie heeft Masset Solutions na een zorgvuldige selectieprocedure de opdracht gegund gekregen. Wat ook meespeelde was dat het voorgestelde plan van aanpak volledig aansloot bij de wensen van de opdrachtgever.

Aanpak
Om de brandveiligheid in en rondom het object te verbeteren, zal het kabeltracé van maar liefst 22 kilometer worden vervangen voor een 2×1,0 kabel met CPR-keurmerk. Dit houdt in dat de bekabeling voortaan beter bestand zal zijn tegen minimale interferentie en overbelasting, wat de betrouwbaarheid van de installatie aanzienlijk zal verbeteren. Daarnaast worden ook alle veldcomponenten en andere installatieonderdelen vervangen zodat de gehele brandmeldinstallatie voldoet aan de strengste veiligheidsnormen.

Physical Security Information Management
De brandmeldinstallatie zal tijdens én aan het eind van het traject uitvoerig worden getest en gecertificeerd om te garanderen dat deze betrouwbaar en volledig functioneel is. Tenslotte gaat Masset Solutions ook een Physical Security Information Management (PSIM) systeem van WinGuard implementeren. Dit systeem stelt de klant in staat om de installatie gecentraliseerd te beheren en te controleren met als resultaat een nauwkeurige en efficiëntie opvolging van alle statusmeldingen van de nieuw in gebruik genomen brandmeldinstallatie.

Resultaat
Masset Solutions zal uiteindelijk een volledig nieuwe, gecertificeerde brandmeldinstallatie opleveren die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Het vernieuwde kabeltracé en alle nieuwe veldcomponenten inclusief integratie van het gehele sprinklermeldsysteem zal ervoor zorgen dat de installatie betrouwbaar is en voldoet aan de hoogste normen.
Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 35 jaar ervaring in brandbeveiliging. Wie met een vergelijkbare uitdaging zit als de meubelgigant, kan contact opnemen met de specialisten van Masset Solutions, die de opdrachtgever begeleiden gedurende het volledige proces, inclusief levering, installatie en onderhoud. Ook wie vragen heeft over de wettelijke vereisten voor het pand of u meer wil weten over de specifieke eisen die aan de locatie worden gesteld, kan vrijblijvend contact opnemen via 088 – 7788300.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner