Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

JMB Groep

Lobeco

Ajax Systems

HD Security

SMC Alarmcentrale

Gold-IP

Uniview

Paraat

Connect Security

Seris

De Beveiligingsjurist

Add Secure

Hanwha Vision Europe

Genetec

SmartSD

Top Security

DZ Technologies

i-Pro

CDVI

BHVcertificaat.online

20face

SOBA

Oribi ID Solutions

Sequrix

Securitas

VAIBS

Nenova

IDIS

VVNL

Avigilon Alta

Alarm Meldnet

Brivo

Eagle Eye Networks

SmartCell

Bydemes

Trigion

Akuvox

ADI

Advancis

Seagate

Unii

NetworxConnect

Secusoft

EAL

Explicate

Paxton

Eizo

HID

Bosch Security Systems

VideoGuard

VEB

Crown Security Services

RoSecure

CardAccess

NIBHV

Traka ASSA ABLOY

ASSA ABLOY

Nimo Dog Security

Milestone

ARAS

Alphatronics

Masset Solutions

Optex

ASIS

CSL

Multiwacht

Service Centrale Nederland

G4S

Kiwa

Hikvision

Dero Security Products

OSEC

Nimo Drone Security

Regio Control Veldt

Centurion

PG Security Systems

GFT

2N

VBN

Aanzienlijk meer eindgebruikers naar FireSafety & Security Event

17 april 2023
Redactie
06:15

Mede door een radiocampagne op BNR mocht het FireSafety & Security Event dit jaar veel meer eindgebruikers verwelkomen. Ook installateurs – de primaire doelgroep – werden uitgenodigd hun klanten mee te nemen om hen te laten zien wat zoal mogelijk is tegenwoordig.

De installateur was traditioneel degene die bepaalt hoe een woning of bedrijf beveiligd moet worden. Daarbij ging de voorkeur altijd sterk uit naar een in de regelgeving beschreven standaardaanpak. De wereld verandert echter. Mensen zijn gewend geraakt aan hoogwaardige en geavanceerde technologie en verwachten dat ook hun beveiligingssystemen daar gebruik van maken. Daarnaast komt beveiliging steeds minder op zichzelf te staan en groeit de vraag naar integraties met gebouwbeheer en domotica. Tijdens het FireSafety & Security Event toonden verschillende exposanten hoe zij inspelen op deze veranderende vraag.

Een van de exposanten die van het toenemende aantal eindgebruikers op de beursvloer kon profiteren was Beveco. Dit bedrijf stond op de beurs om te vertellen wat er tegenwoordig mogelijk is met betrekking tot integratie van beveiliging, veiligheid en comfortsystemen. Daarbij werd een totaaloplossing getoond, waarmee ook het steeds duurdere energieverbruik is te beheren.

Bosch Energy & Building Solutions is de nieuwe naam die gekozen is nadat Bosch Building Solutions het bedrijf Protec Fire & Safety Group en daarmee Hacousto heeft overgenomen. Op de beurs werd hier uitleg over gegeven en werd getoond welke oplossingen er worden geboden om gebouwen te beveiligen en van alle gemakken te voorzien.

Bosch Security Systems stond op de beurs met alle divisies. Er werd een bescheiden aantal producten getoond, omdat de aanwezigheid op de beurs vooral bedoeld was om klanten en geïnteresseerden te ontmoeten. Te zien waren wel de nieuwe  Autodome 7100i generatie 6, de Dinion 7100i bullet-camera en de Flexidome 5100i. Bezoekers konden ook terecht voor het laatste nieuws op het gebied van kunstmatige intelligentie, te beheren vanuit het VMS van Bosch, maar ook via de veelgebruikte platforms van Genetec en Milestone.

Brivo is specialist op het gebied van toegangsbeheer via de cloud. Op locatie is alleen randapparatuur nodig, zoals kaartlezers. De software draait op een beveiligde cloudserver, waarop ook de gegevensopslag en dataverwerking plaatsvindt. De specialisten van het bedrijf stonden op de beurs om de voordelen van deze aanpak toe te lichten.

By Demes Benelux introduceerde het Vesta partnerprogramma. Het doel hiervan is technische beveiligingsbedrijven te laten groeien met het volgens de distributeur meest innovatieve en flexibele alarm op de markt. Op de stand werd uitgelegd hoe dan kan. Daarnaast presenteerde de exposant voor ouderen die langer willen of moeten thuis wonen een medisch alarmsysteem. Verder werden de nieuwste producten getoond van fabrikanten als Hyundai, Nüo en U-Prox.

Comelit toonde diverse innovatieve vernieuwingen inclusief de integratie van brandmeldsystemen in één app. Ook te zien was de Logivox. Dit is een nieuwe ontruimingscentrale met audio van Comelit, dé stem van een ontruimingssysteem en de logische uitbreiding op de LogiFire brandmeldcentrales. Het gaat om een compacte centrale, gekenmerkt door eenvoud van installatie, programmering en gebruik, aldus de exposant.

Hoogtepunt bij Commend Benelux was de interactieve liftervaring waar bezoekers Ivy Virtual Assistant konden ontmoeten. De Ivy Virtual Assistant is een gespreks-AI die wordt gebruikt voor professionele intercoms en geschikt is voor omgevingen zoals openbaar vervoer, parkeren, luchthavens en nog veel meer. Het doel is niet om menselijke operators overbodig te maken, maar om hen te helpen bij hun dagelijkse werkzaamheden en het werk efficiënter te maken. 

Copaco Nederland presenteerde niet alleen merken als Aruba Networks, Zyxel en Mobotix, maar stond met name op de beurs om beveiligingsinstallateurs te ondersteunen op het gebied van cybersecurity voor de door hen geleverde beveiligings- en bewakingsinstallaties. Er is volgens de exposant namelijk behoorlijk wat kennis nodig om een beveiligingsinstallatie cybersecure te maken.

Cruxin is een Nederlandse system integrator, gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en onderhouden van geïntegreerde technische oplossingen, waarbij beveiligings- en veiligheidssystemen en proceskritieke communicatiesystemen worden samengevoegd tot integrale oplossingen. Tijdens de beurs werd hier uitgebreide uitleg over gegeven aan met name eindgebruikers.

CSL gaf een voorproefje van de nieuwe beheertool voor SIM’s en routers, de opvolger van het huidige M2M Connect Portaal. Deze geeft gebruikers inzicht in diverse realtime informatie, zoals data-, sms- en spraakverbruik. Daarnaast waren natuurlijk de vertrouwde oplossingen te zien, zoals de DualCom Pro 2 Range, de MiniAir 2, de CSL Router, CSL SIMs en de Signal Analyser. 

Dahua presenteerde onder andere nieuwe PTZ-camera’s, de WizMind X-series. Deze is volgens de exposant de meest high-end en krachtigste serie van de Dahua IPC-producten. De camera’s zijn uitgerust met een krachtig chipplatform en maken gebruik van Dahua’s state-of-the-art video-analysetechnologie. Nieuw was ook de WizSense SD5A Series PTZ-camera. Bij deze serie is nauwelijks te zien dat de camera kijkt, zodat kwaadwillenden daar minder snel rekening mee houden en anderen zich minder ongemakkelijk voelen.

Hoe op een robuuste en veilige manier situaties vanuit een hoog standpunt zijn te observeren was te zien bij Dekker Vlaggen. Deze Nederlandse fabrikant levert heel snel aluminium cameramasten in de meest uiteenlopende uitvoeringen, compleet met alle accessoires.

Hoogtepunt bij DOM Nederland was het digitale toegangsplatform DOM Tapkey. Uiteraard werd ook ENiQ getoond, met de onlangs geïntroduceerde app. Nog een noviteit was de MINI. Dit nieuwe digitale lockerslot is vele malen kleiner dan de welbekende RONIS E10. Verder werd het combinatieslot RONIS C4 nu in een uitvoering voor meerdere gebruikers getoond.

DSPA stond op de beurs met op aerosolen gebaseerde blussystemen. De aerosolen zorgen voor een doorbreking van de kettingreactie bij brand, zonder dat het zuurstofniveau in de ruimte wordt beïnvloed. De systemen zijn volgens de exposant eenvoudig te installeren en vragen weinig onderhoud.

Lees het vervolg!

Deel dit artikel via:

Vlog 8

Premium partners

Suricat

Videoguard

Seagate

Wordt een partner