Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Brivo

CardAccess

SmartCell

CDVI

ARAS

HID

SMC Alarmcentrale

Connect Security

G4S

VEB

Bosch Security Systems

DZ Technologies

IDIS

Seris

Unii

i-Pro

Alarm Meldnet

Paxton

HD Security

CSL

Multiwacht

Trigion

SOBA

Top Security

Crown Security Services

Milestone

OSEC

Dero Security Products

Eizo

Genetec

Paraat

ASSA ABLOY

SmartSD

GFT

NIBHV

Gold-IP

Add Secure

Regio Control Veldt

Hikvision

Masset Solutions

Nenova

Hanwha Vision Europe

VideoGuard

2N

Traka ASSA ABLOY

Lobeco

Nimo Dog Security

JMB Groep

Advancis

Service Centrale Nederland

20face

Secusoft

BHVcertificaat.online

VBN

Optex

Avigilon Alta

Securitas

Sequrix

Akuvox

RoSecure

PG Security Systems

NetworxConnect

Ajax Systems

Alphatronics

Seagate

VAIBS

Centurion

Bydemes

ADI

Uniview

Nimo Drone Security

ASIS

Explicate

Kiwa

VVNL

Eagle Eye Networks

EAL

De Beveiligingsjurist

Oribi ID Solutions

Veelzijdigheid troef tijdens het FireSafety & Security Event

18 april 2023
Redactie
13:47

Tijdens het FireSafety & Security Event konden bezoekers kennis maken met de meest uiteenlopende vormen van technische beveiliging tegen brand en criminaliteit. Een uitdaging is nog wel het tot één oplossing smeden van alle verschillende producten, maar ook daarin waren enkele exposanten gespecialiseerd.

Nagenoeg alles wat nodig is om een gebouw of terrein veilig te maken, was te zien tijdens de vakbeurs FireSafety & Security Event. Op de beursvloer stonden maar liefst 900 experts de 5200 bezoekers te woord, waarbij uitleg werd gegeven over hoe bepaalde producten geïntegreerd kunnen worden in het totale beveiligingsplan en wat hun toegevoegde waarde is. Waar distributeurs vroeger lieten zien wat zij allemaal op ‘de plank’ hadden liggen, stonden zij nu klaar om installateurs, integrators en eindgebruikers met advies van dienst te zijn. Toch waren er ook voldoende noviteiten te zien. Dit artikel is een vervolg op het eerder geplaatste overzicht van wat wij aan nieuws aantroffen.


Eagle Eye Networks stond vooral op de beurs om installateurs uit te leggen hoe de cloud werkt en hoe je een klant op een verantwoorde wijze een geavanceerde cloud-oplossing kunt aanbieden. Voor de installateur biedt dat mooie kansen om de eigen dienstverlening naar een hoger niveau te brengen. Verder werd ingegaan op de toenemende rol van kunstmatige intelligentie om camera’s eenvoudig slimmer te maken.


Ook EAL stond op de eerste plaats op de beurs om bezoekers van informatie te voorzien over ingewikkelde onderwerpen, zoals het Internet of Things, cybersecurity en biometrie. Is een smartphone wel veilig genoeg om de beveiligingsinstallatie mee te beheren? De aanwezige specialisten gaven deskundig antwoord op dit soort vragen.


Egro Services liet zien wat er tegenwoordig mogelijk is voor bewaking van terreinen en toegangsverlening tot de periferie. Daarnaast kon gesproken worden over hoe deze systemen zijn aan te sluiten op andere veiligheidsinstallaties, zoals brandmelding en cameratoezicht.


Eureka Access Solutions levert toegangssystemen op maat zoals speedlanes, tourniquets, inzinkbare palen en slagbomen. Ook was een video-intercom in combinatie met een kaartlezer te zien.


FireSense is gespecialiseerd in het ontwerp, levering en onderhoud van diverse soorten branddetectiesystemen. Ook ondersteunt het bij het testen van systemen met behulp van proefbranden. Op de beurs waren enkele nieuwe systemen te zien, alsmede apparatuur voor het snel en handig testen van rookmelders.


FireStop Holland informeerde de bezoekers over het brandwerend maken van gebouwen en compartimenten. Daarnaast kon men er terecht voor informatie over autonome blusgasinstallaties, keukenblussystemen, sprinklerinstallaties, ontruimingsinstallaties en diverse systemen voor branddetectie.


Fito is leverancier van rookmelders voor met name woningen. Tijdens de beurs konden bezoekers er terecht over informatie over rookmelders en de daarvoor ontwikkelde regelgeving.


Hoewel Genetec vooral bekend is van het beheerplatform voor bewakingscamera’s, besloot de Canadese multinational om op deze beurs de aandacht volledig te vestigen op toegangsbeheer. Getoond werden revolutionaire ontwikkelingen vanuit Genetec zelf, maar ook gezamenlijke oplossingen met technologiepartners Axis Communications, 2N, STid en iLOQ.


Geran toonde een in Brazilië ontwikkelde toegangssluis die altijd open staat, totdat iemand nadert die niet geautoriseerd is. Boven de sluis hangt een sensor die controleert of niet twee mensen op één pas passeren en of er niet in een verboden richting wordt gelopen.


De Duitse camerafabrikant Geutebrück presenteerde onder andere de G-ST 500+/8R, voor mobiele toepassingen, zoals treinen en zeecontainers. Voor het beheer van kleine installaties, zoals in geldautomaten, werd de G-ST 2000+ gedemonstreerd. Voor grotere installaties zijn de G-ST 3000+ en G-ST 6000+ geschikt.


De specialist in terreinbeveiliging GPS stond als vanouds groots op de beurs om installatiepartners en eindgebruikers te laten zien hoe terreinen tegenwoordig beveiligd kunnen worden. Naast verschillende al of niet onzichtbare detectiesystemen waren pollers te zien, die een aanstormende vrachtwagen in één keer tot stilstand brengen.


Greensafe stond op de beurs met zijn stikstofgeneratoren die bedoeld zijn om corrosie in droge sprinklersystemen tegen te gaan. De stikstof verdrijft zuurstof uit de leidingen, waardoor geen oxidatie kan optreden.


HC PS richtte zich met name tot beheerders van parkeergarages, die zeker in het tijdperk van elektrische auto’s de nodige uitdagingen hebben op het gebied van brandveiligheid. Op een maquette was te zien wat er zoal komt kijken bij brandbeveiliging in een parkeergarage. De specialisten konden toelichten hoe het zit met rookafzuiging, ventilatie en beveiliging van trappenhuizen.


Sommige exposanten toonden geen producten meer tijdens de beurs en stonden er alleen om bezoekers van informatie te voorzien. Heijmans spande wat dat betreft de kroon. Het bedrijf wilde duidelijk maken dat het naast het realiseren van gebouwen en het aanleggen van wegen ook actief is met beveiligingsprojecten.


Hertek toonde onder andere de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van noodverlichting. Bijzonder waren de plafondarmaturen met vluchtwegaanduiding. Nieuw was ook de HRN100-armatuur die aan de nieuwste eisen ten aanzien van duurzaamheid voldoet. Een andere nieuwe serie was de Multiled Stelar Mini.

Lees het vervolg!

Deel dit artikel via:

Vlog 9

Premium partners

SequriX

Videoguard

Seagate

Suricat

Wordt een partner