Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

Nimo Dog Security

Hikvision

Nimo Drone Security

Multiwacht

Genetec

Uniview

CDVI

Oribi ID Solutions

NetworxConnect

Paraat

20face

i-Pro

IDIS

SOBA

Kiwa

ASSA ABLOY

ARAS

Avigilon Alta

Eizo

Centurion

VBN

Service Centrale Nederland

Bosch Security Systems

Nenova

Hanwha Vision Europe

VVNL

CSL

VAIBS

Securitas

ASIS

Masset Solutions

VideoGuard

Alphatronics

Seagate

PG Security Systems

SmartSD

HD Security

OSEC

Unii

Paxton

Gold-IP

VEB

Top Security

Add Secure

CardAccess

EAL

G4S

BHVcertificaat.online

SMC Alarmcentrale

Akuvox

2N

Secusoft

DZ Technologies

SmartCell

Trigion

HID

Dero Security Products

Alarm Meldnet

Seris

Eagle Eye Networks

Advancis

De Beveiligingsjurist

GFT

Explicate

RoSecure

JMB Groep

Sequrix

Brivo

Bydemes

NIBHV

Ajax Systems

Connect Security

ADI

Optex

Lobeco

Traka ASSA ABLOY

Regio Control Veldt

Crown Security Services

Milestone

Amsterdam zet tijdens risicovolle uren geen handhavers meer in

9 augustus 2019
Redactie
07:58

Volgens De Telegraaf wordt in delen van het Amsterdamse centrum voorlopig gestopt met het inzetten van handhavers na twee uur ’s nachts. In een brief van de gemeente aan bewoners staat dat na 2 uur ’s nachts veel bezoekers in de binnenstad onder invloed zijn en er een groot risico is voor escalatie bij interventies.

Bewoners van voornamelijk de Wallen zijn volgens De Telegraaf geschrokken van de aankondiging. Want juist daar is de overlast het grootst. De bewoners vragen zich af of nu de dronken, urinerende, vechtende en lallende bezoekers ’s nachts de baas zijn op straat. Anderen vinden het voelen alsof de gemeente met de staart tussen de benen wegvlucht uit delen van het Centrum. De Amsterdammers vinden juist dat de oplossing voor de ordeproblemen op de Wallen zit in meer handhaving en voelen zich nu in de steek gelaten door de gemeente.

Niet veilig
Tot nu toe waren de handhavers tot half zes in de ochtend actief. Als zij om 2 uur moeten stoppen, zijn zij afwezig op de tijden dat zij volgens de bewoners het hardst nodig zijn. De gemeente is echter van mening dat extra inzet tussen 10 en 12 uur ’s avonds meer effect heeft. Of handhavers na 2 uur ’s nachts meer risico lopen is niet nader onderzocht. Wel zegt een woordvoerder van de gemeente dat sommigen van hen zich na die tijd niet veilig voelen op straat. Dat geldt overigens ook voor andere perioden van de dag. Daarom pleiten de Amsterdamse handhavers al lange tijd voor extra verdedigingsmiddelen, zoals handboeien, een wapenstok en pepperspray. De gemeente heeft het ministerie verzocht om daarvoor toestemming te verlenen. Inmiddels krijgen enkele handhavers wel een bodycam. De vakbond van boa’s juicht de maatregel toe, omdat hiermee de veiligheid van de handhavers is gediend. Nodig, zolang de boa’s niet met verdedigingsmiddelen zijn uitgerust, aldus FNV-bestuurder Ruud Kuin.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Seagate

Suricat

Videoguard

Wordt een partner