Beveiligingnieuws Logo

Onze partners

JMB Groep

HID

SmartCell

Oribi ID Solutions

Avigilon Alta

Advancis

Alphatronics

Connect Security

Dero Security Products

Ajax Systems

Centurion

Akuvox

Crown Security Services

Explicate

Securitas

20face

VEB

ARAS

Regio Control Veldt

Nenova

Genetec

Trigion

NIBHV

Optex

Traka ASSA ABLOY

Milestone

Brivo

Secusoft

ASSA ABLOY

ADI

HD Security

Hikvision

Masset Solutions

Add Secure

DZ Technologies

Eagle Eye Networks

SMC Alarmcentrale

VAIBS

Hanwha Vision Europe

PG Security Systems

Paraat

BHVcertificaat.online

Unii

CardAccess

G4S

Service Centrale Nederland

GFT

i-Pro

SOBA

VVNL

Top Security

Uniview

Bosch Security Systems

EAL

Alarm Meldnet

CDVI

Seris

Paxton

SmartSD

ASIS

VideoGuard

Bydemes

IDIS

VBN

CSL

OSEC

Gold-IP

NetworxConnect

Kiwa

Eizo

Sequrix

Seagate

Lobeco

Nimo Dog Security

De Beveiligingsjurist

Multiwacht

RoSecure

2N

Nimo Drone Security

Amsterdamse handhavers gaan weer actie voeren

3 april 2019
Redactie
10:12

Afgelopen weekend werd in Amsterdam een handhaver neergeslagen, toen die bezig was de politie te helpen met het afzetten van een plaats delict. Voor zijn collega’s is dat de reden om vanaf donderdag weer actie te gaan voeren voor een betere uitrusting, met onder andere wapenstok en pepperspray.

De handhavers dreigen intussen ook met acties tijdens Koningsdag, als zij onmisbaar zijn voor het bewaren van de openbare orde en veiligheid. Zij willen meer verdedigingsmiddelen, zoals pepperspray en een wapenstok, zodat ze hun werk veiliger kunnen uitoefenen, maar burgemeester Femke Halsema weigert aan die wens tegemoet te komen. Vanaf donderdag worden geen bonnen uitgedeeld voor lichte overtredingen. De boa’s komen alleen in actie bij onveilige situaties.

Frontlinie
Halsema gaf wel toestemming voor het dragen van een bodycam, maar dat vinden de handhavers niet genoeg. Volgens hun vakbond zijn ook een wapenstok en pepperspray nodig. Daarmee kunnen zij aanvallers van zich af houden. Dat wordt belangrijker nu zij steeds vaker in plaats van de politie in de ‘frontlinie’ opereren. Nu staan zij daar volgens hun bond als een bouwvakker zonder veiligheidshelm. Volgens voorzitter Eric Lakenman wordt het tijd dat ‘de driehoek’ nu écht gaat inzien welke rol handhavers spelen. “Eerdere acties hadden resultaat, maar nog niet genoeg.” De bedoeling is om tijdens Koningsdag tussen 18 en 21u het werk neer te leggen. Daarmee willen de boa’s laten zien dat zij niet de handhavers van de openbare ruimte, maar van de openbare orde zijn en daarom geweldsmiddelen nodig hebben. Halsema zegt de kwestie besproken te hebben binnen de ‘driehoek’ en dat besloten is het geweldsmonopolie bij de politie te laten liggen, tenzij de minister tot ander landelijk beleid besluit. Komende zomer krijgen honderd Amsterdamse boa’s een bodycam.

Deel dit artikel via:

Vlog 5

Premium partners

Suricat

Seagate

Videoguard

Wordt een partner